https://www.unyegundemhaber.com/

STK’LARA SİYASİLERDEN İL OLMA YOLUNDA TAM DESTEK

Ordu’nun Ünye İlçesindeki Oda, Borsa ve STK temsilcileri CHP, Saadet ve DEVA Partisi ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek destek istedi.  İlçe başkanları ise, çalışmaya tam destek verdi.

TÜİK’in açıkladığı “İl olmaya aday ilçeler” arasında Ünye’nin yer almasının ardından Ünye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelen Oda, Borsa ve STK başkanları Ünye’nin il olması için ilk kıvılcımı ateşleyerek imza kampanyası başlattı.

Oda, Borsa ve STK temsilcileri CHP, Saadet ve DEVA Partisi ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek destek istedi.  İlçe başkanları ise, çalışmaya tam destek verdi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bekir Şimşek, Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, Terziler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan, Ünye Sivil Toplum Platformu Dönem Sözcüsü ve Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi’nin katılımı ile gerçekleşen ziyaretlere bazı STK başkanlarının önceden planlanmış programlarından dolayı katılamadığı ifade edildi.

Ziyaretler kapsamında CHP’yi ziyaret eden STK’lar CHP Ünye ilçe teşkilatından destek istedi.

Maral: Ünye, Türkiye’de  25 ilden daha büyük bir ilçe

Ziyarette konuşan CHP Ünye ilçe Başkanı İsa Maral, “İl olmak Ünye’nin eskiden beri süre gelen bir isteği. 80’li ve 90’lı yıllarda da bu gündeme geldi. Aradan 30 yıla yakın bir süre geçti. Bu süre içinde de Türkiye’de çok değişiklikler oldu. Ünye Türkiye 25 ilden daha büyük bir ilçe. Ekonomik ve coğrafi konum olarak da, diğer illere mesafe anlamında da il olmaya aday, il olmayı hak eden bir ilçe. Bu anlamda inşallah başarılı olunur. Çıktığınız bu yolda bizde parti olarak destekliyoruz.” dedi.

Şahin: Bunu hep birlikte talep etmek önemli…

STK’ların ikinci durağı Saadet Partisi olurken İlçe Başkanı Özgür Şahin, “Ünye’deki STK’ların başlattığı bu hareketi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Ünye’miz 30 küsur ilden büyük ve çoktan il olmayı hak etmiş bir ilçemiz. Bu anlamda Ünye’mizin ticari potansiyeli olarak hem sosyal anlamda, ticari ve ekonomik anlamda büyük bir kazanım sağlayacak.  Özellikle il olmamızla alakalı hem limanımızın hem Akkuş-Niksar yolumuzun ve Akdeniz’e bağlantı yolumuzun çok büyük önem arz ediyor. Biz Saadet Partisi olarak Ünye’nin il olması noktasında elimizden gelen ne varsa bu çalışmalara katkı sunmaya hazırız. Çünkü böyle bir fırsat geçmiş bunu yukarılara taşımak, icra makamına bunu götürmek hep birlikte Ünyeliler olarak muhalefeti, iktidarı, STK’ları, genci yaşlısı tüm halk ile beraber bunu götürmek.” dedi.

Tosun: Ünye bunu hak etmese bu konu konuşulmazdı

DEVA Partisi Ünye ilçe Başkanı İrfan Tosun, “Ünye’nin vilayet olması ile ilgili bir çalışma bundan dolayı bu çalışmayı başlatan hiçbir şekilde art niyet aramaksızın  söylüyorum Sayın İrfan Akar’ı bu platformdaki bütün başkanlara, değerli büyüklerim ve kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bizim kalbimizde bir yaraydı Ünye’nin il olması. Ancak temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze sunulan bir projeydi. Aynı Organize Sanayi Bölgesi gibi. İnşallah bu sefer çıkmış olduğumuz bu yolda başarılı olunur. Biz Deva Partisi olarak, yönetim kurulu arkadaşlarımız olarak, teşkilat olarak sonuna kadar sizinle beraber olduğumuzu bilmenizi isteriz. Ünye gerçekten bizim gönlümüzde bir vilayet. Ünye bunu hak etmese bu konu hiç konuşulmaz. Biz bu çalışmalarda hiçbir siyasi anlayış gözetmeksizin sizinle beraber olduğumuzu bilmenizi isteriz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Bize düşen bir görev olursa da seve seve sizlerle olmaktan gurur ve keyif alırız.’ dedi

Akar: Sesimizi Ankara’ya duyuracağız

Ziyaretlerde açıklama yapan ÜTSO Başkanı İrfan Akar kendilerine destek veren CHP, Saadet ve DEVA Partisi ilçe Başkanlarına teşekkür ederek, “Ünye’deki STK’larla çıktığımız bu yolda AK Parti ve MHP’yi ziyaret etmiştik. Bugünde CHP, Saadet ve DEVA Partisini ziyaret ettik. İlçe Başkanlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sesimizi Ankara’ya duyurup Ankara’da bu işin gerçekleşmesi için mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

Şimşek: Ünye’nin bu konusu çok eski bir konu…

Ünye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bekir Şimşek ise, “İlçe Başkanlarımıza bize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Ünye’nin il olması konusu çok eski belki Ordu vilayet olmadan hak edilmiş bir konu. Şuanda yeniden gündeme geldi. Sivil toplum örgütleri ile beraber bu işe gönül verene tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir