https://www.unyegundemhaber.com/

“SULTANIN KORSANLARI VE CASUSLARI” TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARDI

“SULTANIN KORSANLARI VE CASUSLARI” TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARDI

TARİHÇİ-YAZAR DOÇ. DR. EMRAH SEFA GÜRKAN ORDULULARLA BULUŞTU

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan, korsanlığın tarihsel sürecini, Osmanlı korsanlarını ve Osmanlı gemilerini anlattığı, “Sultanın Korsanları ve Casusları” adlı konferans ile katılımcıları tarihte yolculuğa çıkardı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri tüm hızıyla devam ederken bir birinden değerli isimler Ordulularla bir araya geliyor. Bu kapsamda birçok farklı etkinlik düzenleyen Büyükşehir Belediyesi son olarak istihbarat, korsanlık, kölelik, ihtida, Osmanlı-Avrupa ilişkileri ve serhad çalışmaları gibi alanlarda araştırmalar yapan Yazar Emrah Safa Gürkan’ı “Sultanın Korsanları ve Casusları” adlı konferans ile Ordulularla buluşturdu.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN GÜLER: “KLASİK DÜŞÜNCENİN DIŞINA ÇIKIYORUZ”

Programa katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, konferansı gençlerin arasında takip etti.

Kültür sanat etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Düzenlediğimiz konferanslarla en büyük amacımız klasik düşünmenin dışına çıkmak” dedi.

Başkan Güler, “Konferanslarımızın en büyük amacı klasik düşünmenin dışına çıkmak. Kıymetli hocalarımızla biraz ezber bozmak istiyoruz. Çünkü Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu’da farklı düşüncelerin farklı bir şekilde ortaya konması bizi çok daha süratli bir şekilde hedefe ulaştıracak. Ben katılımları ve verdiği bilgiler dolayısıyla Emrah Safa Gürkan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KONFERANS, TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARDI

İlginin yoğun olduğu “Sultanın Korsanları ve Casusları” adlı konferansta konuşmacı Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan, kitabının temasını oluşturan korsanlar hakkında katılımcılara geniş kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu.

Konferans öncesi Ordu hakkında izlenimlerini paylaşan Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Ordu’da bulunduğunu ve ilk kez geldiği Ordu’yu çok beğendiğini ifade etti.

Gürkan, düzenlediği konferansta ise “Sultanın Korsanları ve Casusları” hakkında araştırmalarını yaparken çok geniş kaynaklardan yararlandığını ve uzun yıllar sürdüğünü aktardı. Katılımcıları tarihte yolculuğa çıkaran Gürkan, korsanların kimler olduğu, Osmanlı korsanlarının nasıl ortaya çıktığı ve yaşantılarının yanı sıra Osmanlı’da bulunan ve korsanların kullandığı gemiler hakkında da bilgiler verdi.

KATILIMCILAR İLGİYLE TAKİP ETTİ, MERAK ETTİKLERİNİ SORDU

Konferansı büyük bir ilgiyle takip eden katılımcılar ise merak ettikleri konular üzerine Gürkan’a sorular yöneltti. Tüm sorulara içtenlikle cevap veren Gürkan, örnekler eşliğinde verdiği bilgilerle vatandaşların bilgilenmesini sağladı.

Düzenlenen konferans Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan’a çiçek takdim etmesi ve Gürkan’ın “Sultanın Korsanları” kitabını imzalaması ile son buldu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir