https://www.unyegundemhaber.com/

TARİHİ İSKELEDE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

TARİHİ İSKELEDE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Altınordu ilçesinde kentin sembolleri arasında yer alan ve daha önce üzerinde bir turistik tesisin yer aldığı tarihi iskelede bir süre önce yıkım çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, etap etap hayata geçireceği çalışmalarla iskeleyi şehir kimliğine yakışır bir görünüme kavuşturuyor.

Proje kapsamında 77 metre uzunluğunda 1460 metrekare iskele alanı oluşturulacak ve 180 metre uzunluğunda çelik halatlı modern korkuluklar inşa edilecek.

“77 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK”

Çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, iskelede çalışmaların kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Genel Sekreter Coşkun Alp, sözlerine şöyle devam etti:

“Geçmiş yıllarda tahribat görmüş iskele yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyaydı. İnsanlar herhangi bir kaza olmaması adına köprüyü yenilememizi istediler. Bizde Ordumuza tarihi iskelemizi yeniden kazandıralım diye kolları sıvadık. Sahilden buraya 77 metre uzunluğunda bir iskele olacak. Şu anda derinliği 21 ile 30 metre arasında değişen, 99 adet fore kazık çalışmamız devam ediyor. Öte yandan platformdaki dolgu kalıcı değil. Makinaların alana ulaştırılması için geçici olarak bu dolgu çalışmasının yapılması gerekiyordu. İskele inşa edildikten sonra bu dolgu buradan kaldırılarak deniz tekrar eski konumuna getirilecektir. Çok şık, güzel ve emniyetli bir iskele olacak. İnsanlar şehrin hafızasını canlandırmak adına iskeleye tekrar kavuşmuş olacaklar. Ordu halkına hayırlı olsun. Çok kısa sürede burayı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.”

DOLGU ALANI BOŞALTILARAK DENİZ ESKİ HALİNE GETİRİLECEK

Büyükşehir Belediyesi projenin ilk etabında eski iskeleyi yıkarak 15 adet 21 metre uzunluğunda kazık çaktı. 2.etabına geçilen proje kapsamında ise boyutları 21 metre ile 30 metre arasında değişen 84 adet kazık çakılacak. Kazıkların çakılabilmesi için kategorilere ayrılmamış taş dolgu yapılan alanda kazık çakma işlemi tamamlandıktan sonra dolgu boşaltılarak deniz eski haline getirilecek. İskele döşemesi ahşap kompozit deck kaplamalarla kaplanacak. 180 metre uzunluğunda çelik halatlı modern korkuluğun yapılacağı iskele aydınlatma çalışmalarının ardından modern kimliğiyle uzun yıllar Ordululara hizmet verecek.

Hakkında: GÖKHAN BEŞİKCİOĞLU

SİTE SAHİBİ

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir