https://www.unyegundemhaber.com/

TMO EKİBİ FINDIK İÇİN SAHADA

TMO EKİBİ FINDIK İÇİN SAHADA

Toprak Mahsulleri Ofisi uzman ve ziraat mühendislerinden oluşan bir ekip Karadeniz bölgesi fındık bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Toprak Mahsulleri Ofisi yeni hasat dönemine hazırlanmaya başladı. toprak mahsulleri ofisi uzman ve ziraat mühendislerinden oluşan bir ekip Karadeniz bölgesi fınfık bahçelerinde incelemelerde bulundu. Çalışmalarına batı ve orta Karadeniz bölgesindeki fındık alanlarını ziyaret ederek başlayan TMO  ekibi, buralarda çiftçiler başta olmak üzere ilgili kesimlerle bir araya geldi.  Ekip, fındık alanlarının mevcut durumu, bahçelerde yapılan işlemler ve fındık maliyetleri başta olmak üzere fındıkla ilgili konularda görüş ve önerileri dinleyerek notlar aldı. TMO ekibi, illerde ziraat odaları, tarım il ve ilçe müdürlükleri başta olmak üzere diğer sektör paydaşlarını da ziyaret etti. Yeni sezonda üreticinin maliyetleri karşılayabildiği bir fiyat açıklaması beklenen toprak mahsulleri ofisi bu çalışma ile verileri toplamaya başlamış oldu. TMO ekibinin bir sonraki incelemesi 23-27 Mayıs  2022 tarihleri arasında doğu Karadeniz bölgesinde gerçekleşecek. TMO’nun haziran ayı içinde çotanak sayımı ve  kontrolü için yeniden sahada olması bekleniyor.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir