https://www.unyegundemhaber.com/

TRAFİK EĞİTİM PİSTİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

TRAFİK EĞİTİM PİSTİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Ünye Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan proje ile  çocuklara trafik kuralların eğlenerek öğretilecek. Trafik Eğitim Pisti bitme aşamasına gelirken açılış için gün sayıyor.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın talimatlarıyla başlatılan çalışmalarda kentin geleceği olan çocuklara trafik bilincini küçük yaşta aşılamak amacı ile trafik eğitim pisti oluşturuldu. Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri yanında yer alan pist trafik ışıkları ve yaya geçitleriyle donatılırken ayrıca çocuk oyun grupları ve fitnes alanı ile de göz dolduruyor. Çocukların trafik kurallarını eğlenerek öğreneceği pistte çalışmalar son aşamaya geldi. Peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından pistin açılışı yapılacak.

Başkan Tavlı “Geleceğimize Yatırım Yapıyoruz”

Gençlere ve çocukları daha yaşanabilir bir kent hazırlamak için çalıştıklarını ifade eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan her doğru yatırımın geleceğimize yapıldığının farkında olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımızın trafik bilincini eğlenerek öğrenebilecekleri “Çocuk Trafik Eğitim Pisti”mizi çok yakında hizmete açmış olacağız. Çocuklarımız okullarda aldıkları eğitimlerini bu pistimizde uygulamalı olarak daha kolay öğrenebilecekler ve kentimizin geleceği yavrularımız trafik bilinci ile yetişmiş olacak. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. Kısa süre sonra çocuklarımızla birlikte pistimizi hizmete açmış olacağız. Bu yaz çocuklarımız pisti kullanarak trafik kurallarını öğrenecekler. Şimdiden Ünyemize hayırlı olsun” dedi.

5 bin metrekarelik alana kurulan Çocuk Trafik Eğitim Pistinde bir şehrin trafik açısından içerisinde bulunan hastane, okul gibi binaların yanı sıra yol, üst geçit, hemzemin geçit ve yaya geçitleri yer alacak. Çocuklar eğitimciler eşliğinde akülü araçlarla pisti kullanarak uygulamalı olarak eğitim alacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir