https://www.unyegundemhaber.com/

TUBİTAK BİLİM ŞENLİKLERİ ÜNYE’DE YAPILIYOR

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kadılar Şehri Bilimle Şenleniyor” projesi etkinlikleri bugün Ünye Cumhuriyet Meydanında başladı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan açılışla, 117 atölyede 54 farklı etkinlik ve 2 konferans yer aldı.

Düzenlenen şenlikte Robotik Kodlama, Sahne şovları, bilim söyleşileri, atölye çalışmaları, Sergi-gösteri, akıl ve zekâ oyunları, arttırılmış gerçeklik, planetaryum, stem uygulamaları ile güneş ve gökyüzü gözlemleri yer alacak.

Ünye İlçe Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz konuşmasında şunları ifade etti;

“TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen ve ilçemizde ilk defa gerçekleştirilecek olan “Kadılar Şehri Bilimle Şenleniyor” adlı projemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bilim şenlikleri genç bireylerin bilimin önemini ve birçok bilgenin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Onları gözlem yapmaya ve merak ettiklerini araştırmaya teşvik eder. Öğrencilerin bu konularda gözlem ve uygulamaya bir bakış açısı kazandırarak bilim insanı olma yönünde katkı sağlar. Bizlerde Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu bilinç ile TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği programına başvurumuzu yaptık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adımıza Ünye Öğretmenevi Müdür Yardımcımız Nurullah Kereci ve Özel Büro Yönetimi Öğretmeni Feyda Aygün tarafından yazılan “Kadılar Şehri Bilimle Şenleniyor” isimli TÜBİTAK 4007 bilim şenliği projesi tarafından Türkiye genelinde desteklenmeye değer bulunan 53 projeden bir oldu. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 yılı eğitim vizyonunda belirtildiği gibi yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesinden yararlanarak burada 54 tane farklı atölyemizde gerçekleştirecek 117 etkinlik ile bilimle ve teknoloji ile iç içe olmalarını hedefliyoruz.” dedi.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık konuşmasında;

“TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği kapsamında ve ilçemizde ilk defa düzenlenen bilim şenliğinin açılışını gerçekleştiriyor olmanın sevincini yaşıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeyi değer bulunan “Kadılar Şehri Bilimle Şenleniyor” isimli projemizin hayırlı olmasını diliyorum. Bilim şenliği gençlerimizin zihinlerinde yeni kapılar açacaktır. Gelişmiş ülkelerin ekonomilerinin temelinde bilim yatmaktadır. Üretim alanında ya da günlük hayatta bilime daha yakın ülkeler daha gelişmiş ülkelerdir. Gelecekte ki hedeflerimize ulaşabilmemiz için bilime daha fazla önem vermemiz günlük hayatın içeresine daha fazla dahil etmemiz gerekmektedir. Öğrencilerimizin gerçekleştireceği bilim şenliklerine tüm desteklerimizi vermekteyiz. Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde tüm bu gelişmelere ayak uydurabilmek için teorik ilkenin yanı sıra bilginin kalıcılığı uygulanmalıdır. ”Dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir