https://www.unyegundemhaber.com/

TÜRK KIZILAYI ÜNYE ŞUBESİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Türk Kızılay’ı Ünye Şubesi, Ünye Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara hoşaf-ekmek ikram ederek 107. yılında Sarıkamış şahitlerini andı.

Türk Kızılayı Ünye Şubesi, Sarıkamış’ta 22 Aralık 1914 tarihinde şehit düşen 90 bin askerimizi Ünye Cumhuriyet meydanında düzenledikleri programla andı.

Askerlerimizin şehit düştüğü günkü yemekleri olan hoşaf-ekmek dağıtan Türk Kızılayı Ünye Şubesi, 107. yıl dönümünde Sarıkamış şehitlerini unutmadı.

Türk Kızılayı Ünye Şube Başkanı İsmet Küçükoğlu programda yaptığı konuşmada, “22 Aralık 1914 yılında Sarıkamış ilçesinde Allahüekber Dağlarında 90 bin Mehmetçiğimiz şahadet şerbetini içtiler. Bu vatan için şehit oldular. Bu memleket, bu vatan bu şekilde kuruldu. Çanakkale, Sakarya, 15 Temmuz bu memleketin kaderi. Bu memleketin düşmanları bitmiyor.” dedi.

Küçükoğlu konuşmasında şunları kaydetti, “Bu anma, anmaktan öte bize bir ders vermeli diye düşünüyorum. Sadece anma ile geçersek hiçbir anlamı kalmaz. Bu vatan nasıl bizlere emanet edildi bilerek, düşünerek buna göre hareket etmeliyiz. Biz memleketimizde kendi içimizde kavgamızı yapalım ama dışarıya karşı birlik ve beraberlik içinde olalım. Bu vatan hepimizin.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir