https://www.unyegundemhaber.com/

ÜFK’DAN 1. AMATÖRE FARKLI BAŞLANGIÇ 5-1

ÜFK’DAN 1. AMATÖRE FARKLI BAŞLANGIÇ 5-1

         2021-2022 Amatör Futbol sezonu Ordu Özel Umut Hastanesi 1.Amatör Ligi ilk hafta müsabakalarının oynanması ile başladı. Pandemi ilanı ile yaklaşık 21 ay sonra futbola dönüş yapan 1. Amatör Lig takımları yeşil sahalarda tekrar buluştular.

Dört grupta toplam 30 takımın yer aldığı 1. Amatör Lig’de D Grubunda mücadele eden iki Ünye takımını karşı karşıya getiren karşılaşmada Ünye Kartalspor’u 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Ünye Futbol Kulübü ilk defa mücadele ettiği 1. Amatör Lig’e üç puanla merhaba dedi.

Süper Lig yardımcı hakemlerinde Samet Çavuş’un yönettiği karşılaşmada sahaya Eren Çakır, Ertuğrul Tez, Mehmetcan Dikci, Emirhan Akkaya, Ali Kenanoğlu, İsmet Kaan Arslan, Alperen Dönmez, Birol Uzman, Arda Arslan, Utku Karabıyık, Barış Demirci onbiri ile çıkarken Emir Batuğ Çakır, Efekan Küçük, Halil Bektaş, Mustafa Tuğra Çakır, Abdullah Midilli, Recep Ali Yıldırım ve Taner Dalkıç forma bekleyen isimler oldular.

Ünye Kartalspor ise sahada Yusuf Onur Kuru, Sefa Temizyürek, Serkan Gümüş, Caner Akın Yıldırım, Yunus Usta, Selahattin Taha Efiloğlu, Olcay Erem, Şentürk Yenigül, Onur Can Cındık, Talha Büyük, Samet Can Çiçek isimleri ile yer alırken Mehmet Efe Ayyıldız, Yunus Emre Tombul, Seyfettin Can Uzun, Mehmet Yahya Demir, Mert Ergen, İsmail Berat Akıcı, Mustafa Çiloğlu, Senai Can Zompur yedek kulübesindeki isimler oldular.

Mavi-siyahlı takıma üç puanı getiren golleri Arda Arslan(2), Birol Uzman(2) ve Efekan Küçük kaydederken Kartalspor’un tek sayısını kaydeden isim Onurcan Cındık oldu.

-İlk haftanın lideri oldular-

Bu sezon ise ilk defa yer aldığı 1. Amatör Lig’de ilk müsabakasına çıkan mavi-siyahlı ekip elde ettiği farklı galibiyet ile ilk haftada D Grubu’nda liderliğe yerleşti. Cevizdere Tesisleri’nde oynana müsabakada Ünye Futbol kulübü rakibi Ünye Kartalspor’u 5-1 ile geçerken, grupta oynanan diğer müsabakalarda Kabataş Gençlikspor ile Çatalpınarspor 2-2 berabere kaldı. Fatsa Dumlupınarspor ise kendi sahasında Korgan Belediyespor’a 4-2 mağlup oldu. Yine D Grubu’nda bulunan Ünye Gençlerbirliği takımı ise ilk haftayı BAY geçen takım oldu.

-Tamtürk; “Bizim için özel bir gündü”-

Kurulduğu 2014 yılından bu yana alt yapı çalışmaları ile adından söz ettiren Ünye Futbol Kulübü kendi yetiştirdiği sporcuları ile 2. Amatör Lig’de mücadele etmişti. Pandemi ilanı sonrası geçtiğimiz sezon liglerin oynamaması nedeniyle Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu kararı ile 1. Amatör Lig’e dahil edilen Ünye Futbol Kulübü’nün Başkanı Metin Tamtürk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Bizim için özel bir günü yaşadık. Çünkü bir alt yapı kulübü olarak kendi yetiştiğimiz çocuklarla 1. Amatör ligde mücadele etmenin hazzını ve gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar hem çocuklarımız büyüdü hem de kulübümüz. Bu yolculuk inanıyorum ki gelecek yıllarda daha da güzel devam edecek. Amacımız Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak ve onların bu topraklara faydalı birer birey olarak yetişmelerini sağlamak. İlk maçımızda güzel bir oyun ile galip gelmiş olmamız bizi mutlu ediyor. Ancak skordan bağımsız olarak ifade etmek isterim ki onları bu seviyede sahada görmüş olmak bizleri gururlandırıyor. Bu çocuklara imkanlar sağlandığında, daha iyi bir futbol eğitimi verildiğinde çok daha iyi işlere imza atacaklarını ben biliyorum. Bu noktada desteğe ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim. Yeni sezonun tüm Ordu futbol ailesine hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sağlıklı bir sezon geçiririz” dedi.

-Diğer gruplarda oynanan müsabakalarda alınan sonuçlar ve puan durumları ise şu şekilde oluştu-

Aybastıspor 3-3 Fatsa Yaşamspor
Kotyora F.K 3-1 Eskipazarspor
Rusumat-4 Gençlik ve Spor 0-1 Demirspor
Çaybaşı Belediyespor 7-3 Fevzi Çakmak Gençlerbirliği
Kabadüz Belediyespor 9-3 İdmanyurduspor
52 Yalıköyspor 1-2 Çamaşspor
Merkezspor 0-3 Gülyalı Turnasuyuspor
Gölköyspor 1-2 Saraycıkspor
Mesudiyespor 1-3 Perşembespor
İstanbul Boğazıspor 1-8 Esnafspor
Kirazlimanıspor 3-1

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

9 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ordu ili asayiş raporu belli oldu. Yapılan açıklamaya göre; İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir