https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNSAK & SAMSUN DEVLET OPERA ve BALESİ İŞ BİRLİĞİ ile ”GÜZ TÜRKÜLERİ KONSERİ”

7’den 70’e herkesin diline pelesenk olmuş Anadolu coğrafyasının eşsiz melodilerinin seslendirildiği “Güz Türküleri” konseri  Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde sahnelendi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, çok beğenilen “Güz Türküleri” konserini Ünyeli sanatseverler için sahneledi. Ünye Belediyesi ve ÜNSAK (Ünye Sanat ve Kültür Derneği) iş birliği içinde Samsun Devlet Opera ve Balesi ile organize edilen konserde Anadolu coğrafyasında oradan oraya gezerek günümüze kadar ulaşmayı başarmış türküler sanatseverlerin kalplerini ısıtmak için seslendirildi.

Ünye Atatürk Parkı Sosyal tesisleri’nde sahnelenenen “Güz Türküleri” piyanolu ve orkestralı şan konserinde Piyanoda Simten Deniz Şenpolat, Kemanda A. Seçil Küçükçelebi, Klarnette S. Eylül Çamlıtepe, Vurmalı Sazlarda ise Okan Dolgunyürek Soprano Eda Bingöl Gürkan’a eşlik ederken, Anlatıcı Murat Çamlıtepe seslendirilen türkülere dair detayları seyirciler ile paylaştı.

Konserde Turgay Erdener’in bestelediği “İlle de” ve “Sen Sen Sen”, Kıvanç Fındıklı’nın düzenlemelerini yaptığı “Gaziantep Türküsü” ve “Çalın Davulları”, Aşık Veysel’e ait “Uzun İnce Bir Yoldayım” ve “Kara Toprak”, Pir Sultan Abdal’a ait “Ötme Bülbül Ötme”, yine düzenlemeleri Kıvanç Fındıklı’ya ait olan Tofik Guliyev’in bestelediği “Sene de Galmaz (Yalgızam)”, Fikret Amirov’un bestelediği “Baharımsan (Aygız)”, düzenlemeleri İlteriş Sun’a ait “Leblebi Koydum Tasa” ve “Erkilet Güzeli”, Kıvanç Tepe’nin düzenlemesini yaptığı “Aman Avcı” ile düzenlemesini Kıvanç Fındıklı’nın yaptığı “Karadeniz Potpurisi” gibi Anadolu’nun yüzyıllar boyunca işlediği motiflerin yer aldığı parçalar sanatseverler için seslendirildi.

Sanatseverlerin müzikle dolu bir gece yaşayadığı ve çok beğenilerek dakikalarca ayakta alkışladığı etkinliğe katılım yoğundu. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ve ÜNSAK Dernek Başkanı İsmet Küçükoğlu’nun da katıldığı gecede seyirciler hep birlikte farklı yörelerden seslendirilen türkülere eşlik ettiler.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir