https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNTİD BAŞKANI SOBİ DIŞ CEPHE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BELEDİYELERE SESLENDİ

ÜNTİD Başkanı Adnan SOBİ yaptığı basın açıklamasında, son yıllarda yaygınlaşan dış cephe tadilat, boya ve ısı yalıtımı çalışmalarında toplumun tamamının hakkı olan kaldırımlara da çalışma sırasında branda, naylon veya zemin koruyucu örtü örtülmesi mecburiyetinin getirilmesini ve sıkı takibinin yapılmasını gerektiğini söyledi.

“Her türlü çalışma kimlikli ve saygın olmalıdır” diyen Başkan Adnan Sobi konu hakkında Ordu Büyükşehir ve Ünye Belediyesine şöyle seslendi;

“Ünye’miz binlerce yıllık tarihi geçmişi ve kent kültürünün yaşadığı ender şehirlerdendir. Bu amaca hizmet etmek için kentimize, Tarih, Kültür ve Turizm Kenti Kimliğini ÜNTİD olarak bizler kazandırdık. Ancak, bu kimliğe sahip çıkma mecburiyeti sadece yerel yönetimlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının değil, kentimizin asli unsuru ve sahibi olan kentlinin görevidir.

Özellikle son yıllarda inşaat sektörünün ilerlemesi, eski veya yenilenme ihtiyacı olan yapıların dış cephe tadilat, boya ve ısı yalıtımı çalışmalarında toplumun tamamının hakkı olan kaldırımlara da çalışma sırasında branda, naylon veya zemin koruyucu örtü örtülmesi mecburiyetinin getirilmesini ve sıkı takibinin yapılmasını talep ediyoruz.

Kaldı ki, yapılan yapının çalışması bitirildiğinde bina önü kaldırım zemini tamamen boya ve harç dökümüne bağlı inşaat kirliliğine maruz kalmaktadır. Bu durum çalışma esnasında güvenlik açığının oluşmasına neden olmakta ve kentimizde yaşayan engelli bireyler, bebek arabalı aileler veya kentimize ziyaret, turistik veya iş amacıyla gelen insanlarımızın hayat kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir.

ÜNTİD olarak bu durumun tekrarlanmaması ve olumsuz sonuçların doğmaması için Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesinde kent estetiği birimlerinin var olanının aktif hale gelmesini, olmayan belediyede de açılmasını, bina dış cephelerinde yapılacak her türlü çalışmanın bu birim tarafından daima kontrollerinin yapılmasının sağlanması için yetkilileri daha hassas ve duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir