https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNTİD BAŞKANI SOBİ“MAVİ BAYRAK NEDEN SADECE ALTINORDU’YA VERİLDİ”

ÜNTİD Başkanı Adnan SOBİ Mavi Bayrak’ın Altınordu’ya verilmesi hakkında basın açıklaması yaptı.

Başkan Sobi “Ünye, Fatsa, Perşembe ve Gülyalı ilçelerimizdeki en az bir plajımız Mavi Bayrakla taçlandırılmalıydı.” dedi.

Sobi; “Dört Mevsim Ordu, Dört Mevsim Turizm ise, Mavi Bayrak, yine neden sadece Altınordu’ya verildi.

Üntid olarak, İlimiz Büyükşehir Belediyesi olduğu günden beridir, Kültür ve Turizm alanında saha hakimiyeti olan bir ekip olsun istedik. Çünkü, Ordu’muz Turizmsel alanda gelişmekte olan ve bakir bir il. Bu durumun profesyonel bir kadro ile ve KORUMALI TURİZM MASTER PLANI uygulanarak yönetilmesi gerekmektedir.

Ordu Büyükşehir Belediyemizin numune noktası olan ve kriterleri bakımından hak eden diğer ilçelerimize karşı duyarsız kalışı, mevcut personelin saha hakimiyetinin olmayışının sonucu olarak Mavi Bayrak sayımızın Altınordu ile sınırlı kalmasına neden olmuştur.

Durum; sahanın yönetilemediğini gösteriyor. Her yıl Mayıs ayında açıklanan Mavi Bayraklı Plajlar listesinde maalesef bölgenin plaj kenti konumunda olan 9 adet numune noktası, takip edilen plajı olan ve Manyetik Siyah Kumu ile Dünyaya adını duyuran Ünye’mizden hiç bir plajın dahil edilmemiş olması üzüntü verici ve düşündürücü bir durumdur. Kaldı ki Manyetik Siyah Kumumuzla ilgili yaptığımız tüm tanıtım çalışmalarımızda plajlardan sorumlu olan Ordu Büyükşehir Belediyemizin duyarsız ve istişaresiz  kalması mavi bayrak sayımızın Altınordu ile sınırlı kalmasına neden olmuştur. Çok yoğun bir şekilde tercih edilen Fatsa Demas Halk Plajı Mavi Bayrak için yeterliliğe sahipken ve Karadeniz Bölgesinin tek Beyaz Kumlu Plajı olan Çaka Beyaz Kum Plajı’nın da Mavi bayrak başvurusuna alınmaması oldukça düşündürücü bir durumdur.

Ünye, Fatsa, Perşembe ve Gülyalı İlçelerimizdeki plajlarımızla ilgili Büyükşehir Belediyemizin başvuru yapmaması sahanın yönetilemediğinin göstergesidir.

2022 ’de Türkiye’de 531 plaja Mavi Bayrak verildi. Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Bu yıl Türkiye’de 531 plaj, 24 marina, 15 Turizm Teknesi ve 5 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak”dedi.

2022 yılında, Samsun’da 13, Ordu’da 2 Mavi Bayrak olacak.

Ordu’da sadece Altınordu ilçesi 2 Mavi Bayrak’a sahip. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde Samsun geçen yıl olduğu gibi 13 Mavi Bayraklı Plaj, Ordu 2 Mavi Bayraklı Plajla 2022 yılı Turizm sezonuna merhaba diyecek. Mavi Bayraklı plajlar 33 önemli kritere sahiptir. Sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizlerinin yapılması, atıksu arıtma tesislerinin uygunluğu, hassas doğal alanların korunması, cankurtaran ve ilkyardım malzemeleri bulundurulması, acil durum planı, engelli olanakları, atıkların ayrıştırılması, çevre eğitimi ve bilgilendirme zorunlu kriterlerden bazılarıdır.

Dolayısıyla Ünye, Fatsa, Perşembe ve Gülyalı ilçelerimizdeki en az bir plajımız Mavi Bayrakla taçlandırılmalıydı.

Birlikte Ordu, Birlikte Turizm ise tüm ilçelerimize eşit mesafede ve hizmet anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini düşünüyoruz…

2022 yılı turizm sezonunun Ünye, Ordu, Bölge ve Ülke Turizmimize hayırlı olmasını diliyorum… “ dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HEKİMİN ONAYI OLMADAN UYGULANAN BİTKİ KATKILARI ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun bitkisel ürünlerin kontrolsüz kullanılması ve bu bitkisel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir