https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNTİD’DEN TARİHİ VE VİTRİNSEL TALEP…

Dününe sahip çıkmak, yarınına hizmettir. Küçük dokunuşlar, büyük anlamlar ifade eder…
ÜNTİD olarak her zaman kentimizin kimlikli ve daha yaşanabilir bir kent olması için mücadelemize, yerel ve genel yönetime destek olmaya devam edeceğiz.
Kentimiz turizm kimliği olan, bölgemizin tek, ülkemizin ender şehirlerindendir. Bu durum aynı zamanda kentin barındırdığı değerlerine tarihi, kimliği ve dokusuna uygun şekilde sahip çıkılması sorumluların asli görevidir.
Ünye’li kaptanlardan Çingene Ahmet, bir diğer namıyla Galatalı Ahmet Paşa’nın Ünye’nin Sancak Beyliği dönemine ait gemilerinin çıpaları günümüzde Ünye Cumhuriyet Meydanında yolun iki kenarında -kime ait oldukları bilindiği halde- maalesef kimliksiz şekilde durmaktadır. Büyükşehir Belediye yetkililerine konu iletilmiş olmasına rağmen şu ana kadar bu çıpalara kimlik kazandırma çalışmalarından bir sonuç alınamamıştır. Geçmişte Şehirlerine hizmet eden insanların bıraktıklarına sahip çıkabilme duyarlılığını gösterebilmek adına ÜNTİD olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlığının ilgili biriminden sahil düzenlemesine entegre edilerek, anlamsız ve kimliksiz durumda olan mevcut TAK’ın yerine, Çıpa’ların Ünye İskelenin iki tarafına dik bir şekilde yerleştirilmesi, zincirleri ile TAK oluşturacak şekilde yapılması ve kitabesiyle birlikte Ünye, Bölge ve Ülke Turizmimizin hizmetine sunulması aciliyet arz etmektedir. Nitekim 2022 yılı Turizm Sezonuna hazırlanan Ünye’nin denizle buluştuğu, tüm turizm bekleme ve faaliyet noktasının görünen yüzünde bu önemli düzenlemenin yapılmasını beklemekyeyiz.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir