https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE, ALINAN ÖNLEMLERLE SEL AFETİNİ UCUZ ATLATTI

ÜNYE, ALINAN ÖNLEMLERLE SEL AFETİNİ UCUZ ATLATTI

Ünye’de dün akşam meydana gelen, tüm gün ve özellikle gece devam eden yağmurla birlikte metrekareye 110 kg’dan fazla yağış düştü.

Kesintisiz ve şiddetli devam eden yağış öncesi Ünye Belediyesi’nin tüm birimleri olası olumsuz durumlara karşı hazır beklerken, yağışla birlikte ilgili tüm birimler sahada mücadele etti.

Aşırı yağışların kentte yaşattığı olumsuzluklara karşı yürütülen mücadeleyi sabahın ilk ışıklarına kadar Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı bizzat koordine etti.

Yağış Öncesi Yapılan Hazırlıklar Afetin Sonuçlarını Hafifletti

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bölgemizde aşırı yağışlar ile ilgili yaptığı uyarılarla birlikte bir kriz masası oluşturan Ünye Belediyesi bu çerçevede olumsuzlukların daha fazla yaşanabileceği bölgelere odaklanarak müdahale etti. Kent merkezi dâhil olmak üzere üst kesimlerde de yağışların fazla olması ile birlikte özellikle kent merkezinden denize dökülen Tabakhane Deresinde iş makineleri olası bir taşkına karşı hazır bekletilirken, yine Ünye sınırları içerisinde denize dökülen Cevizdere ve Cüri dereleri de sık sık kontrol edildi.

Gölevi Mahallesinde Bir Apartman Boşaltıldı

Dün akşam etkili olan ve uzun süren şiddetli yağış toprak kaymalarına da neden oldu. Gölevi mahallesinde bulunan Korukent sitesinde bir binanın altında bulunan istinat duvarının çökmesi sonucu güvenlik tedbirleri çerçevesinde apartman boşaltıldı. Binada bulunan ve konaklama sorunu bulunana bazı aileler Ünye Turizm ve Otelcilik Uygulama Oteline yerleştirildi. Toprak kayması sonucu binada yapılacak incelemelerin ardından güvenli olup olmadığına karar verilecek.

Bazı Binaların zemin katlarında Baskınlar Meydana Geldi

Tüm gün devam eden ve şiddetini artıran yağışla birlikte bazı binaların zemin katlarında su baskınları meydana geldi. Tüm gece boyunca ekiplerin başında olan ve koordinasyonu bizzat sağlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, baskın yaşanan konutları ziyaret ederek ekiplerin müdahale etmesi yönünde talimatlarda bulundu.

Alınan Tedbirler Olası Bir Afetin Önüne Geçti

Ünye genelinde son yılların en fazla yağışlarından biri yaşandı. Ünye Belediyesi’nin önceden aldığı tedbirlerle Ünye olası bir sel afetinin eşiğinden döndü ve kısmı zararlarla atlatıldı. Yağış öncesi kent genelinde tüm yağmur suyu giderleri temizlenmişti. Yine yağış esnasında ekiplerin sürekli yaptığı anlık müdahalelerle de bu risk en aza indirilmiş oldu.

Başkan Tavlı, “Tüm Gece Teyakkuzda Olduk ve Zamanında Müdahaleler Gerçekleştirdik.

Ünye’de meydana gelen aşırı yağış öncesi bir kriz masası oluşturduklarını ve günler öncesinden tedbir alarak planlama yaptıklarını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Yapılan uyarılara ve hazırlıklara rağmen beklenenin çok çok üzerinde bir yağış oldu. Metrekareye 110 kg’dan fazla yağış düştüğünü gördük. Ancak böylesi bir yağışa rağmen zamanında aldığımız tedbirler sayesinde kent genelinden çok kısmı noktalarda meydana gelen lokal baskınlarla bir afetin eşiğinden dönmüş olduk. Gece boyunca sürdürdüğümüz mücadele çalışmalarının ardından, gündüz ise zarar tespit ve bu zararların telafisi yönünde çalışmalarımız devam etti. Ben tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diliyorum.” diye konuştu

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir