https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Ünye Belediyesi kasım ayı toplantısı yapıldı.

Toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. Bir işletmeye içki izni verildi.

Ünye Belediyesi Ekim Ayı olağan Meclis Toplantısı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın, Ordu Valisi Tuncay Sonel ile bir toplantıda olmasından dolayı Meclis Başkanvekili Deniz Benli Başkanlığı’nda Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Meclis Toplantısında 7 gündem maddesinin görüşüldü. Görüşülen maddelerin 5’i imarla ilgili olurken bunlardan 3’ü red edildi. 2’si ise İmar ve Şehircilik komisyonuna havale edildi.

Ordu Tanıtım Günlerine hemşerilerimizi bekliyoruz

Ünye Belediye Meclis Başkanvekili Deniz Benli,  Meclis Toplantısı açılış konuşmasında, “ 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik alanında Ordu Tanıtım Günleri olacaktır. Bu tanıtım günlerine Ünye Belediyesi de katılacak olup, Belediye olarak orada standımız olacak. Perşembe gününden itibaren 4 gün boyunca Tanıtım Günleri’nde yer alacağız. İstanbul’da ikamet eden Ünyeli hemşerilerimizle bir araya gelmek bizi mutlu edecek. Orada hem hasret giderme anlamında ve hep birlikte olmak anlamında hemşerilerimizi bekliyoruz.” dedi.

Pandemi süreci devam ediyor

Ordu ve Ünye’nin aşılamada iyi bir noktada olduğunu ancak vaka sayılarında son dönemde yaşanan artıştan dolayı vatandaşlara maske mesafe ve hijyen kuralları konusunda çağrısında bulunan Benli, “Pandemi süreci devam ediyor. Aşılama sürecinde Ordu ili olarak çok iyi bir farkındalık oluşturduk ve hassasiyet gösterdik. Bu çerçevede aşılamada ilk sıralarda yer almaktayız. Hemşerilerimize bu hassasiyetinden dolayı tebrik ediyorum. Ama şuanda vaka sayısında da ciddi bir yükseliş söz konusu. Maske mesafe ev hijyen konusunda vatandaşlarımızın bir daha hassas olmalarını istiyoruz.” dedi.

Gündemde görüşülen maddede, Belediye Gelirleri Kanununa istinaden 2022 yılında uygulanacak vergi, harç ve ücret tarifeleri görüşülerek kabul edildi.

Gölevi Mahallesi’ndeki bir kafe-restauranta içki izni verildi

Gündemde görüşülen diğer maddede, Gölevi Mahallesi Musa Güven sokakta bulunan Cafe Restaurant unvanlı işyerinin süresiz olarak İçkili Yerler Krokisine alınması konusu görüşüldü.

Görüşülen maddede, Cafe Restaurant’ın 3 yıl süre ile içkili yerler krokisine eklenmesi kararı alındı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir