https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE BELEDİYESİ MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ünye Belediyesi Mayıs Ayı Belediye Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

ToplantıdaÜnye Belediyesine bağlı kırsal yerleşim özelliği devam eden köyden ve beldeden mahalleye dönüşen yerler belirlenerek oy birliği ile kabul edildi.

Ünye Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclis toplantısında tüm siyasi parti Meclis üyelerinin ortak kararı ile İsrail’in Filistin ve Mescidi Aksa’ya yaptığı saldırılar kınanarak; ‘Kudüs yalnız değildir’ mesajı verildi.

Ünye Belediye Başkanvekili Deniz Benli başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında 21 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısında, Ünye Belediyesine bağlı kırsal yerleşim özelliği devam eden köyden ve beldeden mahalleye dönüşen; Ağudere, Ataköy, Aydıntepe, Başköy, Beylerce Çakmak, Çatak, Çınarcık, Çiğdem, Denizbükü, Dereköy, Dizdar, Düzköy, Düzsaylan, Elmaklik, Esenkale, Gölceğiz, Güzelkale, Hızarbaşıgünlük, Hızarbaşıkumarlı, Kadılar, Kale, Kaledibi, Killik, Kuşculu, Kuşdoğan, Nadırlı, Nurettin, Ortaköy, Pınarbaşı, Saraycık, Sarıhalil, Saylan, Sofutepesi, Şenyurt, Taflancık, Taşça, Tepeköy, Uğurlu, Üçpınar, Yavi, Yaycı, Yaylalı, Yazkonağı, Yenikızılcakese, Yeniköy, Yiğitler, Yeşilada, Yenikent mahallelerinin tamamının kırsal mahalle olarak belirlendi.

Cevizdere, Çatalpınar, Eskikızılcakese, Göbü, Günpınarı, Güzelyalı, Keş, Kocuklu, Sahilköy, Yüceler, Erenyurt, Fatih, Hanyanı, İnkur, Pelitliyatak, Tekkiraz ve Yeşilkent mahallelerinin bir kısmında imar planı olduğundan plan dışında kalan alanların kırsal yerleşik alan olarak belirlenmesi meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Ünye Belediye Başkanvekili Deniz Benli toplantıda yaptığı açıklamada;

 “Terör devleti katil İsrail her Ramazan ayında olduğu gibi bu mübarek ramazan ayında da Filistinli kardeşlerimize yönelik zulmünü artırarak sürdürdü. Şu anda da hain saldırılarını, masum insanları uçaklarla bombalayarak sürdürüyor.

 Terör devleti İsrail, Filistin topraklarında kadın çocuk ayırmadan katliam yapmakta ve insanlık suçu işlemektedir. Kudüs; Müslümanların ilk kıblesi, Filistin Devleti’nin başkentidir, ilelebet te böyle kalacaktır.” dedi.

Filistin, Kudüs yalnız değildir

Bu saldırıların karşısında olduklarının altını çizen Benli, “Ne yaparlarsa yapsınlar Kudüs’ü Müslümanlardan koparamayacaklar, Filistin yalnız değildir; Kudüs yalnız değildir. İsrail’in, Mescidi Aksa ‘da gerçekleştirdiği bu hain saldırıları kınamak, bu saldırının karşısında durmak; savaş suçunun, insan hakları ihlallerinin karşısında durmak demektir.” diye konuştu.

Benli açıklamasını şöyle bitirdi; “İsrail’in Filistinli masum kardeşlerimize yönelik yaptığı insanlık dışı bu saldırılarını en ağır şekilde kınıyor, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz.” Dedi

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir