https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN ÇALIŞANLARINA %80’E VARAN ZAM

Ünye Belediyesi ile Belediye İştiraki olan ÜNBEL A.Ş çalışanları arasında 2022-2024 yıllarını içeren toplu iş sözleşmesi düzenlenen programla imzalandı.

Sözleşme dönemi boyunca %80’e varan oranda zam yapılan toplu sözleşme sonrası şirket işçileri memnuniyetlerini dile getirirken, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, imkânlar dâhilinde çalışanlar için ellerinden gelen iyileştirmeleri yaptıklarını kaydetti.

Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde işçilerin katılımları ile gerçekleşen Toplu Sözleşme programına Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Mehmet Keskin, Hizmet-İş Ordu Şube Başkanı Nevzat Acu, Belediye Başkan Yardımcıları, Ali Kemal Mehel, Orhan Gürel, Sendika temsilcileri ve şirket işçileri katıldı.

İmza törenine katılan Başkan Tavlı’yı çalışanlar “Büyük Başkan” tezahüratları ve alkışlarla karşıladı.

Başkan Acu, “Belediye Başkanımıza Destekleri Nedeniyle Teşekkür Ediyorum”

Programda konuşan Hizmet-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Nevzat Acu, “Birkaç aydır devam eden toplu iş sözleşmesini Allah’a çok şükür 15 gün önce tamamladık. Bu süreç içinde Genel Başkan Vekilimizin ve Belediye Başkanımızın büyük desteği oldu. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Genel Başkan Vekili Keskin, “Başkanımız Çalışanlarını Enflasyona Ezdirmedi”

Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Mehmet Keskin, “Salonun atmosferinden anlaşılıyor ki bizim birlik beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Yaklaşık 2,5 yıldır yaşadığımız ve tüm Dünya’da etkili olan Pandeminin artçı etkilerini yaşıyoruz. Tedarik zincirindeki sorunlar, enerji fiyatındaki artış, komşu ülkede yaşanan savaş yüksek enflasyonu yaşamamıza sebep oldu. Bu yüksek enflasyon karşısında belediye başkanımızın iyi niyet ve gayretleriyle enflasyonun altında kalmayacak şekilde toplu iş sözleşmesini imzalamamızın huzur ve mutluluğunu yaşıyorum. Belediye Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum” dedi.

Genel Başkan Vekili Keskin “Pandemi Sürecinde Sağlık Çalışanlarından Sonra Alkışlanacak Grup Siz Belediye Çalışanlarısınız”

Belediye çalışanlarının gösterdikleri gayrete dikkat çeken Keskin, “Pandemi sürecinde gösterdikleri fedakârlık nedeniyle Sağlık Bakanımız sağlık çalışanlarını alkışlamamızı istedi, biz de alkışladık. Alkışı hak ediyorlardı. Alkışı hak eden ancak çok gündeme gelmeyen grup ise siz belediye çalışanlarıydınız. Sizler de pandemi sürecinde gösterdiğiniz fedakârlık nedeniyle alkışı hak ettiniz” diyerek çalışanlara teşekkür etti.

Genel Başkan Vekili Keskin, “Başkanımız Çalışanlarının Yüzünü Güldürdü”

Toplu İş Sözleşmesi hakkında bilgi veren Genel Başkan Vekili Keskin ayrıca “Belediye Başkanımızın ‘Benim işçimin yüzü gülerse Ünye’nin yüzü güler’ mantığıyla hareket etmesi toplu sözleşmede mutlu sona erişmemize neden olmuştur” diyerek Başkan Tavlı’ya gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.

Başkan Tavlı, “Personelimiz Pandemide Canla Başla Çalıştı”

Pandemi döneminde üstün gayret gösteren Belediye çalışanlarına teşekkür eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Pandemide ülkemiz sağlık ordusu olarak çok ciddi anlamda, Dünya’nın en gelişmiş ülkelerinin seviyesinde ve standardında insanlarımıza hizmet ettiler ve sağlığına kavuşmalarına vesile oldular. Ama bununla birlikte kolluk kuvvetlerimiz ve belediye çalışanlarımız da canla başla çalıştılar. Bu nedenle o süreçte hizmet veren siz değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tavlı, “Görüşmelerde Tek Amacımız Siz Çalışanlarımızın Şartlarını İyileştirmekti”

Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili çalışmaları değerlendiren Başkan Tavlı, “Genel Başkan Vekilimiz Ünye’de yapılan güzel çalışmalardan bahsetti. Biz de bu çalışmalarda emeği olan sizlere iş sözleşmesinde katkı sunduk. Siz emekçi kardeşlerimin emeği için teşekkür ediyorum. Şunu samimiyetle söylemek istiyorum. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde masada hem sendika temsilcilerimiz hem de bizim derdimiz sizlerin imkânlar ölçüsünde sosyal ve ekonomik anlamdaki refah seviyenizi yükseltecek şartları size kazandırmanın gayreti içinde olduk. Yaptığımız çalışmalar sonucunda toplamda sözleşme süresince maaşlarınızda %80’e varan iyileşmeye vesile olduk” dedi.

Başkan Tavlı’dan Şirket Çalışanlarına İki Müjde Daha

Başkan Tavlı toplu iş görüşmelerinde anlaşmaya varılmasına rağmen çalışanların lehine iki iyileştirme daha yaptıklarının müjdesini şu cümlelerle verdi; “Özellikle masada biz sözleşmeyi bir miktar anlaşma noktasına getirmiştik ama sendika temsilcilerimizin bir iki hususta ricalarını da değerlendirerek hafta sonu mesailerinin çarpanı eskiden 1 iken, bunu 2.7 seviyelerine getirdik. Sözleşme süresince sosyal haklardaki artış önceden söz konusu değildi. Bu konuda da yaptığımız çalışma sonucunda sosyal haklara %15 oranında zam yaptık. Bu yaptığımız çalışmada sizlerin mutlu olduğunu görmek bizi de çok memnun etti. Eğer siz evinizdeki tencerenizde kaynayacak yemeği, aşı temin etme konusunda sıkıntı oluşturmuyorsa Ünye’ye ve sizden hizmet bekleyen hemşerilerimize çok daha fazla çok daha verimli ve kaliteli hizmet üreteceğinize yürekten inanıyorum.”

Başkan Tavlı ayrıca çalışanların maaşlarında yapılan iyileştirmenin ardından 2023 ve 2053 hedeflerini işaret ederek “Hemşerilerimizin bizden beklentilerine en üst düzeyde cevap vermek için 7/24 esasıyla el birliği ve gönül birliğiyle, aşkla ve şevkle hizmet edeceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından işçi temsilcileri Başkan Tavlı’ya çiçek takdim ederken program toplu fotoğrafla sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşku ile kutlandı.

default 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşku …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir