https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE ÇAMLI’ĞINA JAPON KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK

Ünye Türk-Japon Dostluğu ve Ertuğrul Firkateyni Şehitleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu Ünye Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Ünye Çamlıkta meteorolojinin bulunduğu fidanlık alanın kültür merkezi olacağını belirtti.

Ünye Topyanı’nda bulunan Türk-Japon anıtının korunamadığını ve Türk-Japon kültür sentezinin yapılacak bir kültür merkeziyle kalıcı hale gelebileceğini ifade eden Kapıcıoğlu, Türk-Japon sentezini sağlayacak bir Kültür Merkezi’nin 125 metrekare alana, 2 kat olarak görsel bir kirlilik yaratmayan, Japon karakterinde, ahşap ağırlıklı kültürel bir bina yapılacağını vurguladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin fidanlık olarak kullandığı alanı derneğe tahsis ettiklerini ve yapılacak olan Türk-Japon Kültür Merkezinin büyükşehir tarafından onaylandığını belirten Kapıcıoğlu konu ile ilgili açıklamasında şunları ifade etti;

Türk-Japon Kültür Sentezi Bu Yapıyla Sağlanacak

Bugün burada toplanmamızın amacı Türk-Japon dostluğunun Ünye’de kalıcı olarak gerçekleşmesi için bir kültür merkezi yapılmasıyla ilgilidir. Ünye’de Türk-Japon dostluğu ve Ertuğrul Şehitleri Derneği 2011 yılında kuruldu. O zamanın Yaşar Karaduman’ın bir köşe yazısıyla Şehitleri anmak için bir anıt olması gündeme geldi. Bende Ünye Topyanı’nda olması şartıyla bu projeyi üstlenmek istedim. O alanı lokanta yapacaklardı, bizler de uzun savaşlar vererek o alanı bugünkü haline getirdik. Ünye Topyanı’nda bulunan Türk-Japon anıtı şu anda korunamıyor. Oraya bir Türk-Japon kültür sentezini sağlayacak bir kültür merkezi yapmak istedik. Bu sentez sanatla, ziyaretçilerle, çömlekle, müzeyle, çocuk oyun odalarıyla sağlanacak.

Büyükşehir Olur Verdi, Yapıya Başlayacağız

4 yıldır Kültür Merkezi’nin yapılması için uğraş veriyoruz. Bu uğraşın içinde Büyükşehir Belediyesi meteorolojinin oradaki şu an fidanlık olarak kullanılan yeri tahsis etti. 125 metrekare alana 2 kat, görsel bir kirlilik yaratmayan, Japon karakterinde ahşap ağırlıklı kültürel bir bina yapılacak. İçinde müzesi, dersliği, oyun odaları, toplantısı, diplomat odası var. Bahçesi olacak, Şinto kapısı dediğimiz Japonların çok kutsal saydığı bir kapı olacak. Büyükşehir olur verdi, bu yapıya başlayacağız.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir