https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE FUTBOL KULÜBÜ’NDEN, İZMİR’E TRANSFER

Ünye Futbol Kulübü’nün küçük yıldız adayı Atilla Aykun Türkiye’nin futbol altyapı devi İzmir Altınordu Kulübü’ne transfer oldu. Daha önce de Trabzonspor’a oyuncu veren mavi-siyahlı kulüpte altyapı meyvelerini vermeye devam ediyor.

Geleceğin yıldız adayı olarak gösterilen 2010 doğumlu Atilla Aykun için İzmir Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk, İzmir’de Altınordu Kulübü’nün Torbalı Metin Oktay Tesisleri’nde bir araya geldiler.

-Başkan Özkan; “ALFA’ya en iyilerini alıyoruz.”

Transfer hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Atilla’nın artık Altınordu Futbol Akademisi’ne dahil olduğunu belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Arkadaşlarımız Atilla evladımız ile bir süredir akademimizde değerlendirmede kaldılar. Bütün çocuklar bizim evladımız. Ancak buraya Türkiye genelinden en iyilerini almaya çalışıyoruz. Özkaynak sistemimiz içerisinde var olan yeteneklerini doğru çalışmalarla geliştirmeye çalışıyoruz. Metin kardeşimi ve antrenörlerini özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Onlara destek olacağız ki yeni yetenekleri birlikte keşfedelim” dedi.

-Tamtürk; “Hayalimizi gerçekleştirdik”-

İzmir ekibine oyuncu verebilmenin kendileri için bir hayalin gerçekleşmesi olduğunu ifade eden Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk ise açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Kulübümüzü kurduğumuz 2014 yılında İzmir’e giderek Altınordu Kulübü’nün özkaynak altyapı modelini yerinde incelemiş, bu sistemden Ünye’de kendi ölçeğimizde neler yapabiliri çıkarmış ve İzmir’deki bu yapıya oyuncu verebilmenin hayalini kurmuştuk. Bugün bu hayali gerçekleştirmiş olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bizim gibi bir proje altyapı kulübü için İzmir Altınordu Kulübü Akademisi (ALFA) sistemine oyuncu vermenin ne denli önemli bir olay olduğunu futbol dünyamızdaki değerli futbol insanları gayet iyi bilirler.

-Tamtürk; “Ünye Futbol Kulübü’nde baca tütmeye devam ediyor”-

Ben her zaman bu toprakların çocukların güvendiğimi, onlara imkanlar verildiğinde kendilerini gösterebileceklerini söylüyordum. Üç yıl önce Trabzonspor’a transfer olan Muhammet Ali Çamkerten’den sonra şimdi de İzmir’e Atilla’mızı gönderiyoruz. Kulübümüzde altyapımızın bacası tütmeye devam ediyor. Devam da edecek inşallah. Yine bir başka evladımızın Samsunspor’a transferi için söz kesildi. Altyapı kulüplerinde temel amaç oyuncu yetiştirmektir. Bunu başardığımız için mutluyuz. Üretmeye ve gelişmeye devam edeceğiz.

-Tamtürk; “İzmir Altınordu Kulübü’ne teşekkür ediyoruz.”

“Geçtiğimiz yaz döneminde Samsun ve Ordu’da katıldığımız turnuvalardan sonra Atilla için gelen bir çok teklif olmasına rağmen futbol gelişimi için İzmir Altınordu’yu tercih ettik. Sporcumuzu ve ailemizi İzmir’e davet edip ağırlayan, tesisleri gezdirerek evladımızın bundan sonraki eğitimi hakkında ailemize bilgi veren daha sonra Ünye’ye gelerek çocuğumuzu evinde ziyaret edip değer veren Altınordu Kulübü çalışanlarına ve antrenörlerine, Sayın Başkan Seyit Mehmet Özkan’a bu transfer sürecinde bizlere göstermiş oldukları ilgi ve alaka için kulübümüz, ailemiz ve evladımız adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah evladımız için ve Türk futbolu için hayırlı olur” dedi.

-Kaygusuz; “Arkadaşlarına örnek oldu”-

Türk futboluna yıldız adayları yetiştirmeye başlayan Ünye Futbol Kulübü’nün U-14 takımı Antrenörü Aykut Kaygusuz sporcusu ile gurur duyduğunu ve kendisini çok iyi yerlerde göreceğine inandığını belirttiği açıklamasında sözlerine şu şekilde devam etti; “Daha küçücük bir tohum olarak bize gelen bu Atilla sadece kendi hayallerini değil benim de hayallerimi gerçekleştirdi. Yaptığım işe daha sıkı sarılmamı, farklı hedefler koymamı sağladı. Arkadaşlarına umut ışığı oldu. Şimdi söz sırası onda ve önüne gelen tüm engelleri aşarak yakın gelecekte adından söz ettireceğine eminim. Allah yolunu, bahtını açık etsin. Kalbimiz her zaman Atilla ile beraber olacak” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir