https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE KALESİ ADIM ADIM TURİZME HAZIRLANIYOR

ÜNYE KALESİ ADIM ADIM TURİZME HAZIRLANIYOR

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı tarihi Ünye Kalesi’nde devam eden çalışmaları değerlendirirken Yürüyüş Platformu kurulmasıyla ilgili ihale sürecine gelindiğini açıkladı.

Ünye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Ünye Kalesi’nde dehlizlerin temizlik çalışmaları tamamlanmıştı. Dehliz içerisine turistik ziyaret yapılması için hazırlanan ve onaylanan raylı sistem projesi ise devam ediyor. 

Tarihi Ünye Kalesi’nde raylı sistem kurulum çalışmaları sürerken kale içerisinde yürüyüş platformu kurulmasıyla ilgili hazırlanan proje, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanarak Orman Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinler alındı.

PROTOKOL İMZALANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ordu İl Kültür Turizm Müdürlüğünü temsilen Ordu Müze Müdürü Mustafa Kolağasıoğlu ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile kalenin yürüyüş platformu projesi Ünye Belediyesi tarafından ihaleye çıkılacak.

BAŞKAN TAVLI, “YÜRÜYÜŞ PLATFORMU PROJESİ İHALE AŞAMASINA GELDİ”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Yürüyüş Platformu kurulumunun ihale aşamasına gelindiğini açıklayarak kale için önemli bir adımın daha atıldığını belirtti. Başkan Tavlı, “Tarihi Ünye Kalesi’nin dehlizlerinin temizlenmesinin ardından Türkiye’de ilk ve tek olacak raylı sistemle dehliz ziyaretinin yapılması çalışmaları devam ediyor. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun da onayı ile ihalesi yapılan ve çalışmalara başlanılan projemizle birlikte Kale içerisinde dehlizin bulunduğu alana kadar olan güzergahta ise yürüyüş platformu yapılması gerekiyordu. Bununla ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinler İl Kültür Müdürlüğümüz üzerinden Kültür Bakanlığımız bu izinleri almış durumda. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından ortak protokolle bunların belediyemize devri yapıldı. Biz de Ünye Belediyesi olarak onaylanan yürüyüş platformu projesinin ihalesine çıkacak konuma geldik. En kısa zamanda Yürüyüş Platformu’nun ihalesine çıkarak tamamlanacak çalışmaların ardından Ünye Kalesi’nin ziyarete açılmasını sağlamış olacağız. Ünye Kalemizin çok rahat bir şekilde ziyaret edilebilir hale gelmesini ve Ünyemizin turizm destinasyonu noktasında ziyaret edilebilir bir hale gelmesiyle birlikte önemli bir çalışmayı da turizme kazandırmış olacağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir