https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE SANAYİ SİTESİ’NDE KONFORLU ULAŞIM

ÜNYE SANAYİ SİTESİ’NDE KONFORLU ULAŞIM

Ünye Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Sanayi Sitesi içerisindeki yolları sıcak asfalt ile buluşturuyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Sanayi Sitemizde bir yandan yeni yerle ilgili çalışmalarımızı Bakanlıkla yürütürken diğer yandan mevcut alanda yenileme çalışmaları yürütüyoruz. Bu kapsamda başlattığımız sıcak asfalt çalışmasının tüm esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ünye Belediyesi tarafından başlatılan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Ünye Sanayi Sitesi içerisindeki yollar sıcak asfalta kavuşuyor. Çalışmaların yakından takip eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı önceki gün hazır hale getirilen ve asfalt çalışmaları başlanan yolda Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Abdullah Kısbet ve Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Özkan ile birlikte incelemelerde bulundu.

Yunus Emre Mahallesi’ne bağlı olan Sanayi Sitesi’ndeki çalışmalardan memnuniyetini ifade eden Mahalle Muhtarı Abdullah Kısbet, Başkan Tavlı ve Başkan Güler’e teşekkür etti.

Özkan “Sıcak Asfalt Çalışmaları İçin Başkanlarımıza Teşekkür Ediyorum”

Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Özkan ise “1988 yılında kurulan Ünye Sanayi Sitemiz bugüne kadar hizmet veriyor. Ancak geçtiğimiz yıllarda otomotiv sektörüyle ilgili bölümlerde parke çalışması yapmıştık. Mobilyacılar ve demirciler bölümünde bir çalışma yapamamıştık. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tavlı ile yapmış olduğumuz görüşmelerde buranın bir an önce hizmete kavuşması gerektiğini kendileri de ifade etmişlerdi. Bu kapsamda asfalt çalışmaları bugün itibariyle başladı. Bu nedenle Ünye Belediye Başkanımıza, İlçe Başkanımıza ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Argan “Ekonominin Kalbinde Sıcak Asfalt Çalışmaları Memnuniyet Verici”

Sözlerine geçtiğimiz günlerde Ordu’ya gelerek hem toplu açılış gerçekleştiren hem de fındık alım fiyatını açıklayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretini değerlendirerek başlayan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, üreticinin de memnun olduğu bir fiyatın açıklandığını söyledi. Başkan Argan sanayi sitesindeki çalışmalarla ilgili ise “Tabi ki bu zamana kadar buradaki yol çalışmalarıyla ilgili çeşitli geçici çözümler üretildi. Ama bugün baktığınızda ticaretin ve ekonominin kalbi noktasında olan sanayi sitemizin yolunun yapılması elzemdi. Ünye Belediye Başkanımızın yapmış olduğu girişimler neticesinde bugün sıcak asfalt çalışmalarına başlandı. Tüm esnafımıza ve Ünye’mize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek Başkan Tavlı ve Başkan Güler’e teşekkür etti.

Başkan Tavlı “Cumhurbaşkanımız Bölgemizi Önemsiyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu ziyaretine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Karadeniz’in bölgemizin en önemli ürünü olan fındığa Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu fiyat için teşekkür ediyorum. Sadece fındık fiyatı değil, bölgemizle ilgili yatırımlar noktasında destekleri için de teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ordumuzu ve bölgemizi önemsediğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle kendisine minnettarız. Ayrıca Ünye-Akkuş-Niksar yolunun Ağustos ayında ihaleye çıkacak olması da bölgemiz açısından önemli bir çalışmaydı. Allah’a şükürler olsun OSB’siyle, Limanıyla derken, Ünye- Niksar Yolunun iyileştirme çalışmalarının başlayacak olması bölgemizi daha fazla cazibe merkezi haline getirecek” dedi.

Başkan Tavlı, “ Sanayi Sitemizde Yol Yenileme Çalışmalarımız Esnafımıza ve Ünye’mize Hayırlı Olsun”

Başkan Tavlı çalışmalarla ilgili bir yaptığı açıklamada, “Esnaflarımıza sorsak sanayi sitesi alanının yeterli olmadığını ifade edecekler. Sanayi siteleri hem gençlerimizin yetişmesi açısından hem de istihdam açısından önemli. Daha önceden planlanan bir bölgede 1/100000’lik planlama çalışması yapılmadığından mahkeme neticesinde mevcut alanın iptali söz konusu olmuştu. Biz de hızlı bir şekilde 1/100 000’lik çalışmayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilettik. Oradan onay geldikten sonra sanayi sitesinin yenilerek ve güçlenerek şehrimize ve bölgemize hizmet verecek bir duruma getireceğiz. Ancak o çalışmalar sürerken diğer yandan mevcut alanla ilgili de yenileme çalışmaları başlattık. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle sanayi sitesi içerisindeki yolları sıcak asfaltla buluşturuyoruz. Zemini daha konforlu hale getirerek hem esnaflarımızın hem de vatandaşlarımız hizmetine sunmuş olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da şükranlarımızı arz ediyorum. Sanayi sitemizde yol yenileme çalışmalarımız esnafımıza ve Ünye’mize hayırlı olsun” diye konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BAŞKAN TAVLI, “ŞEHRİMİZE BİRLİKTE HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Seçimlerin ardından güven tazeleyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya tebrik ziyaretleri devam ediyor. Memur-Sen Ünye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir