https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE TİCARET VE SANAYİ ODASI 14.MESLEK GRUPLARININ SORUNLARI İÇİN TOPLANDI

Ünye Ticaret Ve Sanayi Odasına 14. Meslek grupları olan turizm işletmecileri, restoran, kafe gibi yeme-içme işletmeleri ve Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları üyeleri yaşadıkları fiyat farkı sorunları nedeniyle bir araya geldi.

Çakırtepe Pelitpark Sosyal Tesislerinde yeme ve içme sektörünün bir araya geldiği toplantıda fiyat farkı ve yaşanılan sorunlar ele alındı. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, iyileştirme çalışmalarına başladıklarını ifade ederek meslek grupları ile Ünye Belediyesine bağlı tesisler ve diğer işletmeler arasında fiyat farkına çözüm olarak çalışma yaptıklarını belirtti.

Herkesin bir fedakarlık yapmasını isteyen Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, “Göreve başladığımız günden itibaren meslek gurupları ile istişare yapmak açısından toplantılar yapıyoruz. Bu kapsamda bugünde 14. gurup olan turizm işletmecileri, yeme-içme yerleri ile kantin işletmecileri ile bir araya geldik. Yeme-içme işletmelerinin bir kısmı da Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odamıza bağlı olduğu için Oda’mızdan da Başkan ve esnaf arkadaşlarımız burada. Bizim bunu yapmaktaki amacımı sektörün içindeki tatlı rekabeti daha tatlı bir hale getirmek. Onların aralarındaki rekabeti konuşarak, anlaşarak belirli noktalara çekmeleri önemli. Aralardaki kırgınlığı, dargınlığı toparlamak amacıyla çeşitli meslek gurupları ile bir araya geliyoruz. 14. guruptaki işletmelerimizin bazı sorunları var. İşletmelerimizin temel sorunu, Belediye tesisleri ile kendi fiyatları arasındaki makas farkının çok açık olması. Belediye Başkanımızla görüştük, konuyu makul karşıladı. Belediye Meclis toplantısında tarife komisyonunda fiyatla ilgili bir ayarlama yapacağı bilgisi geldi. Burada ricam Belediyemiz 1-2 adım atarsa yarım adım da esnafımız atsın, fedakarlık yapsın ki orta yol bulunsun. Herkes kendini çek ederse ortada bir sorun kalmayacağını düşünüyorum” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir