https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE BİR HAYIRSEVER BAKKALLARA BORCU OLANLARIN BORCUNU ÖDEDİ

ÜNYE’DE BİR HAYIRSEVER BAKKALLARA BORCU OLANLARIN BORCUNU ÖDEDİ

Ünye’de RobinHood’ olarak anılan hayırsever iş insanı, Saraçlı mahallesindeki bakkallara giderek, borç defterinde uzun süre borcunu ödeyemeyen kişilerin yüklü miktarda borçlarını kapattı.

Ünye’de 7 bakkalın veresiye defterlerindeki borçlarını ödeyen bir kişi alacak defterinde kayıtlı ailelerin yüklü miktarlardaki borçlarını ödedi. Özellikle bakkallara giderek borç yazısını camlara astıran ismi belli olmayan hayırsever vatandaşın yaptığı bu hareket ise vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı

Ramazan ayı nedeniyle yapılan bir hayırlı işin, mahallede sevinçle karşılandığını söyleyen esnaflar ise olayın şaşkınlığını halen yaşıyor. Özellikle çocukları olan ailelerin borçlarının çok olduğu öğrenilirken, gizemli RobinHood’u ise herkes merak ediyor.

Olayın şaşkınlığını hala üzerlerinden atamayan mahalle bakkalları, bakkala bir kişinin girip veresiye defterini satın almak istediğini söylediğini belirterek, “bakkala adının öğrenilmesini istemeyen bir kişi geldi. Veresiye defterinin olup olmadığını sordu ve defteri satın almak istediğini söyledi. İsmini söylemeyeceğini belirterek yüklü miktarda ödeme yaptı ve diğer bakkallara gideceğini söyleyerek ayrıldı. Bizler daha önce yaşamadığımız bir olay yaşadık ve çok şaşkınız” dediler.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir