https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE DOĞAL YAŞAM UNUTULMADI

Ünye’de olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Ünye’de etkisini sürdüren kar yağışı özellikle yaban hayatını olumsuz etkiliyor.

Kar yağışının yer yer 1 metreyi geçtiği ilçede yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar ve yaban hayvanları için Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Orman İşletme Müdürü Ömer Akça Asarkaya Kent Ormanı’na yem bıraktılar.

“Doğayı ve doğanın dengesini korumak için hepimize görev düşmekte”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, karla mücadelenin yanında sokak hayvanlarını ve yaban hayatını da unutmadıklarını ifade ederek, “Şu an Ünye karla kaplı olduğu için sokak hayvanlarımız, kuşlar ve yaban hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Sokak canlarımız belediyemiz tarafından düzenli olarak beslenirken, Orman İşletme Müdürümüzle birlikte kuşlar ve yaban hayvanlarının yem sorunu yaşamaması için Asarkaya Kent Ormanımıza da yem bıraktık. Doğayı ve doğanın dengesini korumak için hepimize görev düşmekte. Kuşların olmadığı bir ortamda böcek, haşere ve çekirgelerin çoğalması ve artması ile birlikte tarımsal ürünlerimize oluşturabilecek zararlarını ve insanoğlunu etkilemektedir.” dedi.

“Vatandaşlarımız imkânları ölçüsünde yemleme yapmalı”

Ünye İlçe Orman İşletme Müdürü Ömer Akça ise, “Yaban hayvanları karlı ve soğuk olan bugünlerde aç kaldığı için vatandaşlarımız imkânlar ölçüsünde yemleme yapmalı. Bizde kuşlar ve yaban hayvanları için Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin Tavlı ile birlikte doğaya yem bıraktık. Düzenli şekilde zorlu doğa şartlarında bu şekilde yemleme çalışmalarında bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir