https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ (FAHRİ) ALIMI YAPILACAKTIR

Ünye Müftülüğü tarafından geçici Kuran Kursu için öğretici alımı ilanı yayınlandı.

Müftülüğün paylaştığı ilan şu şekilde;

“İlimize bağlı ilçe Müftülüklerinde 2021-2022 eğitim öğretim yılında Kur’an kurslarında eğitim ve öğretimin kadrolu personelle karşılanamadığı durumlarda eğitim ve öğretimin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla ihtiyaca binaen ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere ilgi (a,b) yönetmelikler ile ilgi (c) yazı gereğince aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak sözlü sınavla ek ders ücreti karşılığında 86 geçici Kur’an kursu öğreticisi görevlendirmesi yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1-    657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2-    Diyanet işleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendindeki “Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alınan unvanlarda; itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklinde ortak bir nitelik taşımak” şartına sahip olmak.

3-    En az imam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak.

4-    2020 KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olmak. (yeterli müracaat olmaması halinde 60 puan altındakilerin müracatları kabul edilecek).

5-    Kur’an Kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

A)    4-6 Yaş Kur’an Kursları İçin:

a)    Tercihen 4 yıllık dini yüksek öğrenim, ilahiyat ön lisans veya en az imam hatip lisesi mezunu olmak.

b)    Okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi (ön lisans) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olanlar öncelikli olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitimi alanında mezuniyeti ya da Başkanlığımızca kabul edilen sertifika/kurs bitirme belgelerinden birine sahip olmak.

c)    2020 KPSS (DHBT) sınavından geçerli (60 ve üzeri) puan almak.

B)    Hafızlık Kur’an Kursları İçin:

a)    Tercihen 4 yıllık dini yüksek öğrenim, ilahiyat ön lisans veya en az imam hatip lisesi mezunu olmak.

b)    Hafız olmak.

c)    2020 KPSS (DHBT) sınavından geçerli (60 ve üzeri) puan almak.

C)    İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları İçin:

a)    Tercihen 4 yıllık dini yüksek öğrenim, ilahiyat ön lisans veya en az imam hatip lisesi mezunu olmak.

b)    2020 KPSS (DHBT) sınavından geçerli (60 ve üzeri) puan almak.

BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME VE DİĞER HUSUSLAR

Başvuru İşlemleri:

1-    Başvuru yapacaklar görev almak istedikleri İlçe Müftülüğüne 01.09.2021 tarihi mesai bitimine kadar istenen belgelerle bizzat müracaat edeceklerdir.

2-     Belgeleri eksik olan adayların müracaat ve kayıt işlemleri alınmayacaktır.

3-  Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan veya posta yolu ile yapılan başvurularda postadaki gecikmeler dikkate alınmayıp müracaatları geçersiz sayılacaktır.

4-    Adaylar birden fazla ilçe için müracaat edemeyecekler, birden fazla ilçeye müracaat ettikleri tespit edilen adayların müracaatları geçersiz sayılacaktır.

5-    İlçe Müftülüklerince 60 puan ve üstü ayrı, yeterli müracaat olmadığında 60 puan altı ayrı liste Excel ortamında düzenlenerek 03.09.2021 tarihi mesai bitimine kadar İI Müftülüğü e-mail adresine gönderilecektir.

6-    Sınava başvuran adaylardan DHBT puanına göre İlçe Müftülüklerinin ihtiyacının 3 katı kadar aday sınava çağrılacaktır.

7-    Sınav 08.09.2021 tarihinde İl Müftülüğünde yapılacak olup, adaylar sabah 08.00’ de İI Müftülüğünde hazır olacaklardır.

8-    Müracaatın fazla olması durumunda sınav takip eden günlerde devam edecek olup adaylar sınav tarihlerini müracaatın bitiminden sonra İI Müftülüğü Web sayfasındaki duyurular bölümünden öğrenebileceklerdir.

9-    Sınavın her hangi bir sebeple ertelenmesi durumunda adaylara sınav öncesi bilgi verilecektir.

10-    Sınavi kazananlardan ihtiyaç miktarı kadar görevlendirilecektir.

Sınav İşlemleri:

1-    Adaylar sınava gelirken T.C.kimIik numaralı belgelerinden ( nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi) her hangi birini yanlarında bulunduracaklardır.

2-    Sınav sonucu görevlendirilecek adaylar sözlü puanı en yüksek olandan başlayarak ihtiyaç kadar asıl, diğerleri yedek olarak başarı sıralaması yapılacaktır.

3-    Puanların eşit olması durumunda başarı sıralaması sırasıyla, sözlü puanı yüksek olana, KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, KPSS (DHBT) sınavına katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana , doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

4-    Sınava girmesi gerektiği halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

Diğer Hususlar:

1-    Başvuru ve sınav sürecinde adayların beyanı esas alınacaktır. Görevlendirme sürecinde adaylardan belge istenebilecektir.

2-    Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyan ve belge verdiği tespit edilen adayların başvuru ve sınavlarının geçersiz sayılacağı gibi, görevlendirme yapılmış olsa dahi görevlerine son verilecektir.

3-    Sınav sonuçları açıklandıktan sonra başarılı olan adayların Arşiv Araştırması \/e Güvenlik Soruşturması olumlu olanlara görev verilecektir.

4-    Sınav ve görevlendirme sürecinde İl Müftülüğü Web sitesinden yapılan duyurular tebligat sayılacak olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

5-    Sınavda başarılı olup görevlendirmeye hak kazananların görevlendirmeleri başarı puan sıralamasına göre yapılacak olup, sırası geldiği halde teklif edilen görevi kabul etmeyen adaylar görevlendirme hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

6-    Bu sınav sonucu başarılı olanlar 2021-2022 eğitim öğretim yılı görevlendirmeleri içindir, başka atama ve görevlendirmeler için herhangi bir hak teşkil etmez.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir