https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE GÖÇMEN ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL GÜN

ÜNYE’DE GÖÇMEN ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL GÜN

18 Aralık Dünya Uluslararası Göçmenler günü dolayısı ile Ordu Valiliği, Ünye Belediyesi ve İl Göç İdaresi organizasyonu ile ilçede yaşayan göçmen çocuklarla yemekte bir araya gelindi.

Ünye Belediyesi Atatürk Parkı’nda düzenlenen buluşmaya Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, İl Göç İdaresi Müdürü Abdulkadir Katırcıoğlu, Ünye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkileri Müdürü Oktay Okuyucu ve göçmen ailelerin çocukları katıldı.

Başkan Tavlı, “Dünya’da Yaşanan Düzensiz Göçlerden En Çok Çocuklar Olumsuz Etkilenmektedir”

18 Aralık Dünya Uluslararası Göçmenler günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı açıklamada; “Dünyamız bugün ne yazık ki farklı coğrafyalardan insanlık namına utanç verici olayların yaşandığı bir yer haline gelmektedir. Ekonomik ve sosyo-politik sebeplerden dolayı yaşanan belirsizlikler ve kaos ortamı nedeniyle; çok sayıda kişinin, yaşadığı toprakları terk etmek zorunda olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Özellikle Ortadoğu’da, başta Suriye ve Irak gibi ülkelerde yaşanan bu sıkıntılar sonucu düzensiz göçmen olgusu hayatımıza girmiştir. Ülkemizde de bunun bir sonucu olarak 5 milyondan fazla göçmen bulunmaktadır. Göçten en fazla etkilenenler ise ne yazık ki çocuklarımızdır. Yaşamının ilk ve en güzel zaman dilimlerini vatanından uzak, yeni bir coğrafyada sürdürmek zorunda olan bu çocuklarımız, farklı kültürel sentezler içerisinde yaşama adapte olmaya çalışmaktadır. Ülkemiz; hiç şüphesiz, düzensiz göçmen sürecinin hızla arttığı bu dönemde hem dinimizin gerekliliği hem de geçmişinden aldığı mirası ile mazlumların her zaman yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Türkiye, bugün milli gelirine oranla göçmenlere en fazla destek veren ülkelerin başında yer almaktadır. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde ve ilçemizde de kendilerine kucak açtığımız göçmen kardeşlerimiz ve onların çocukları bulunmaktadır. Her zaman dile getirdiğimiz gibi bugün dünyamızda yaşanan tüm sorunların temelinde sevgisizlik bulunmaktadır. Sevginin hâkim olduğu bir dünyada hiç şüphesiz ki bugün göçmen sorunu da dâhil hiçbir sorunun vuku bulmayacağı da aşikârdır. Bu vesile ile sevgi ve barışın hâkim olduğu bir dünyayı çocuklarımıza miras bırakmak her birimizin en kutsal vazifesidir. Bu kapsamda tüm dünyada örnek bir tutum sergileyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve bu ülkenin bir bireyi olarak, çocuklarımızın her türlü ihtiyacında yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir