https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU

ÜNYE’DE KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltmek ve onların daha sağlıklı koşullarda hayatlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Cheetos iş birliği ile Ünye ilçesinde sokak hayvanları kısırlaştırma merkezi kurdu.

Geçtiğimiz günlerde sokak hayvanlarının rehabilitesini hızlandırmak adına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in himayelerinde bir toplantı gerçekleştirilmiş ve Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde kısırlaştırma ünitelerinin kurulması kararı alınmıştı. Alınan karar doğrultusunda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, HAYTAP ve Cheetos iş birliği ile ilk olarak mevcutta bulunan Ünye Geçici Transfer İstasyonunda sokak hayvanları için kısırlaştırma merkezi oluşturdu.

“KISIRLAŞTIR, AŞILA, KÜPELE VE YAŞAT SLOGANIYLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, sokak hayvanlarının refah seviyesi yüksek ve daha sağlıklı ortamlarda yaşamaları için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İş birliği ile açılan kısırlaştırma merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Daire Başkanı Sefa Okutucu konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Amacımız gönüllü hayvansever dostlarımızla birlikte sokakta yaşayan pati dostlarımızın tamamının ihtiyaçlarını karşılayarak onları refah seviyesi yüksek ve daha sağlıklı ortamlarda hayatlarını idame ettirebilmesidir. Ünye Geçici Transfer İstasyonu olarak nitelendirilen yapımızda HAYTAP ve Cheetos iş birliği ile kısırlaştırma üniteleri için yapılan çalışmalar neticesinde hibe tarafımıza gönderilmiştir. Bizler de burada gönüllü dostlarımız ile birlikte bu alanda kısırlaştırma merkezi kurarak faaliyete aldık. 5199 Sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Yasasına göre kısırlaştır, aşıla, küpele ve yaşat sloganıyla birlikte sahadaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Ünye’de hayata geçirilen kısırlaştırma merkezi sayesinde sokak hayvanlarının huzurlu şartlarda yaşayacağını ifade eden Pati Dostları ve HAYTAP Ünye temsilcileri, “Büyükşehir Belediyemiz hayvanlar konusunda çok duyarlı bir belediye. Özellikle yasak ırk konularında ücretsiz kısırlaştırma yaptı. Çok ciddi anlamda çalışma yapıyorlar. İlk zamanda bu şartlara sahip değildik. Büyükşehir Belediyesinin sayesinde bu şartlara eriştik. Bizlere ve hayvanları koruma derneklerine çok yardımcı oldular. Her şeyiyle hayvanlarımızın yanında oldular. İnşallah Ordu Büyükşehirin desteğiyle daha güzel şeyler yapacağız. Ünye’de kısırlaştırma merkezinin olması gerçekten onların cabası sayesinde oluştu. Burada kurulan kısırlaştırma merkezinin sayesinde hayvanların sokaklarda ve barınaklarda daha huzurlu ve iyi şartlarda yaşayacağına inanıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi yaptığı güzel çalışmalarla Türkiye’ye çok güzel örnek olur inşallah. Bütün çalışmaları için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir