https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE YAŞANAN OLAYLA İLGİLİ HSK’YA İNCELEME İZNİ VE SAVCILIKTAN AÇIKLAMA


Ordu’nun Ünye İlçesi Atatürk Mahallesinde ikamet eden 46 yaşındaki Süleyman Uysal Oturduğu Sitede Yanlış yere park edilen araca ”Arabayı koyduğunuz alan yol geçişidir, bilgilerinize” şeklinde nazik bir şekilde not bırakmıştı. Süleyman Uysal‘ın notu bıraktığı aracın sahibi ise ilçede görev yapan bir savcı çıkmıştı. Savcının verdiği talimatlarla Süleyman Uysal hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ve ‘sileceklere zarar verildiği’ iddiasıyla ifadesi alınmıştı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, soruşturmayla ilgili Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) inceleme izni verdi.

Soruşturmayla ilgili Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında ve medya organlarında ‘arabaya uyarı notu yazan kişi şu an cezaevinde. Niye not yazılan araç yüksek mevki olunca’, şeklinde paylaşım ve haberlerin yapıldığı görülmekle olaya ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bu basın açıklamasının yapılması uygun görülmüştür.
30/01/2021 günü Ünye Adliyesinde görev yapan bir Cumhuriyet Savcısının ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracın cam sileceklerine zarar verildiği ve ayrıca bir not bırakıldığı yönündeki şikayeti üzerine günün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından olayın araştırılması ve şüphelinin tespitine yönelik kolluğa talimat verildiği, yapılan araştırmada şüpheli S.U.’nun tespit edilmesi üzerine gerekli tahkikat işlemlerinin yapılabilmesi, ifadesinin alınması için emniyete götürüldüğü, ifade ve tahkikat işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldığı, şahsın sadece not kağıdı yazdığından bahisle tutuklanmasının veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığı, mala zarar verme suçuna yönelik soruşturma dosyasının bu şekilde derdest olduğu ve soruşturma işlemlerinin usul ve yasa kuralları çerçevesinde hassasiyetle yürütüleceği hususu, Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

Hakkında: Cesur İlkeli

BLOG YAZARI

Kontrol Ediliyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşku ile kutlandı.

default 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşku …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir