https://www.unyegundemhaber.com/

ŞENEL YEDİYILDIZ ÜNYE’DE

Milletvekilliği döneminde Ünye’ye yeteri kadar eğilemediğini belirten AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, bundan böyle daha sık Ünye’de olacağını ve sorunlarını takip edeceğini söyledi.

Ak Parti Ordu Milletvekili bu sabah Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında basınla bir araya geldi. 2019 seçimleri sonrası ilk defa basınla buluşan Şenel Yediyıldız, yaptığı konuşmaların ardından basının sorularını dinledi. Basınla beş dakika oturduğu masada soruları cevaplayan Yediyıldız, bazı sorulara ise kaçamak cevaplar verdi.

Şimdiye kadar Ordu ve Ünye’ye karayolunda büyük yatırımlar yapıldığı ancak eski dönemlerde en iyi yol olarak gördükleri Akkuş-Niksar yolunu atladıklarını ifade eden Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, yolun 2022 yılının sonunda biteceğini açıkladı.

Şu anda Türkiye’nin ekonomik saldırı altında olduğunu ve bunun sebebinin Türkiye’nin bağımsız ekonomi harekâtına başlaması olduğunu da belirten Yediyıldız, 2023’de bağımsız bir Türkiye olacağını ifade ederek şu şekilde konuştu;

Akkuş-Niksar Yolunu Unuttuk

Ak Parti’nin Ordu ve Ünye’ye yapılan yatırımlar arasında sadece karayolu bazında anlatsak yarım saatimizi alır.  Bizler kilometrelerce yol yapmışız ancak Akkuş-Niksar yolunu nasıl olduysa atlamışız. Ben bu yolun tarihine baktığımda bizler yol icraatına başladığımızda asfalt olarak en iyi yol orasıymış. Her gelen burası iyi, dursun diğer tarafları yapalım derken Akkuş-Niksar yolu en sona kalmış. Bu yolu 2022 yatırıma aldık. 10 km’si duble yol, geri kalan ise normal yol olarak 2022 yılının sonunda bitirmek üzere konuşmalarımızı gerçekleştirdik.

Pandemiyi Türkiye Olarak Ucuz Atlattık

Dünya’nın ve Türkiye’nin şartları hep değişiyor. Pandemi belası bütün Dünya’yı salladı. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz pandemiyi en kolay ve ucuz atlatan ülkelerden biri olduk. Yapmış olduğumuz hastaneler sayesinde hiçbir hastamız mağdur olmadı ve dışarıda kalmadı. Maalesef Ordu’da pandemiye dikkat etmiyoruz ve Ordu vaka sayısı olarak en yüksek illerden bir tanesidir. Aşı, maske ve mesafe tedbirlerine dikkat etmemiz gerekmektedir.

Ekonomik Saldırı Altındayız

Pandeminin bitmesine doğru Türkiye bir bağımsız ekonomi harekâtına başladı. Ancak bize karşı bir saldırı başladı ve şu anda bu saldırıya karşı savaşımıza devam ediyoruz. Bu saldırı başladığında bizler mecliste bütçe maratonundaydık. O maratonda planlanan bütçeyi yok etmek adına her şeyi yaptılar. Büyük Birlik Partimizin Başkanı diyor ki, “Türkiye’de her ay Amerikan yetkililer ile görüşen partiler var. Bunlardan birisi Ana Muhalefetin Lider, diğeri de onun yardımcısıdır.” Bunlar ne konuşuyor belli değil. Benim tahminimce dışarıdan olan saldırıları içeriden de onlarla insanlar kışkırtılıyor. Bizler bu savaştan başarıyla çıkacağız ve 2023’e bağımsız bir Türkiye olarak gireceğiz.”

TÜİK’in açıkladığı il olabilecek 25 ilçe arasında olan Ünye’nin il olması durumu ile ilgili de konuşan Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız;

Bu konuya Ünye’nin menfaatleri, Ünye’nin şanı ve şöhreti ile Ordu bazında bakmak lazım. Ünye’nin il olması Ünye’nin şanı ve şöhreti açısından önemlidir. Ünye’nin il olmasının Ünye’nin menfaatleri açısından çok faydalı olmayacağına inanıyorum. Ayrıca Ünye’nin, Ordu’nun bir parçası olduğuna ve ayrılmayacağını düşünüyorum. Ordu bir büyükşehirdir ve Ünye ayrıldığında Ordu’nun büyükşehirliği ile oynanmış olur. Bundan dolayı böyle bir şeyi onaylamıyorum.” Dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir