https://www.unyegundemhaber.com/

ÜTSO VE ÜTB’DAN TEPKİ!

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa USLU ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan AKAR, Ordu’da 10-12 Ağustos/2022 tarihleri arasında düzenlenen gezi programı ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

Başkan USLU ve Akar’ın açıklaması şöyle;

“ Yapılan programda,  Ordu İlinde yaz turizmi potansiyelini araştırmak, doğal ve kültürel zenginlikleri tanıtmak için Ordu İline gelen yabancı gazetecilere sadece turizm varlığı olan  4 ilçenin olduğu gibi değerli (!)  bir bilgiyi de bu sayede hep beraber öğrenmiş olup bilgi dağarcığımıza katmış (!) bulunuyoruz.

“Ordu İli bir bütündür, 19 ilçesi ile birbirinden ayrılamaz”   gibi bundan önce sürekli yetkililer ve siyasiler tarafından sarf edilen beyanların da artık  bir edebiyat deyimi olduğunu anlamış olduk.

Yapılacak olan bu faaliyet de ,İlçemizin dışlanması, var olan potansiyelinin, turizm alt yapısının, sosyal-kültürel değerlerinin yok sayılması bir gaflet ve delalet ile açıklanmaktan öte bir aymazlıktır. Bunu  kabul etmemiz asla  mümkün değildir. Bu anlayış da olanları, böyle düşünmek isteyenleri  şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz

Ünye İlçemiz bu güne kadar değerleri ile sadece bölgemizde değil tüm Türkiye’de öne çıkmış, tanınmış bir ilçedir.

Bu basın bülteni ve programı hazırlayanlara bir önerimiz  bulunmaktadır.

Eğer arama motorlarına girerlerse tüm sistemlerde,  Ordu İlini tanımlarken; Boztepe ile, yemyeşil doğası ile ve tabi ki popüler ilçesi ÜNYE İLE ÜNLÜ BİR KENT OLARAK  tanımlandığını göreceklerdir.

Ünye Karadeniz’in incisi ve müdavimleri olan, aşık olup şarkılar-şiirler  yazan sanatçıların olduğu bir ilçedir. Ünye ‘yi ziyaret etmek için  bir çok nedenler sıralanmış  olup  bunlar ;

Popüler doğal güzellikleri ve tarihi mekanları, Çınarsuyu parkı,Asarkaya Kent Ormanı, çamlığı, yemyeşil doğası, Binicilik tesisleri, Farklı konseptteki otelleri, eşsiz yemekleri, gün doğumu-gün batımı ile tüm Türkiye’de ve dünyada tanınan bir ilçe olarak  belirtilmektedir.

Bütün bu özellikleri görmeyip ya da göremeyip veya görmek istemeyip,  yurt dışından gelen gazetecilere turizmi geliştirmek amacı ile   turistik değeri olan ilçemizi göstermeyen anlayışı ve buna göz yuman tüm yetkilileri bir kez daha kınıyor ve bu aymazlık için gerekenin yapılmasını yetkili tüm kurumlardan bekliyoruz.

Aksi durumda bundan sonra da Ünye İlçesi olarak,  biz sivil toplum örgütleri ve Ünye Halkı mutlaka ki bulunduğu yeri ve gördüğü muameleyi asla unutmadan yeni davranış biçimleri geliştirecektir.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir