https://www.unyegundemhaber.com/

VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR

Koronavirüs salgınında vaka sayıları yeniden tırmanışa geçti.

Günlük vaka sayılarının binin, vefat sayılarının ise beşin altına inmesinin ardından bitme noktasına geldiği belirtilen koronavirüs salgını yaz mevsimiyle birlikte yeniden hızlandı. Son bir aydır ikiye katlanarak ilerleyen haftalık vaka sayısı en az 120 bine dayanırken günlük ortalama vaka sayısı 16 bini aştı. Günlük vaka sayısı en son mart ayında bu kadar yüksek olmuştu.

Covid -19 tablosu Ünye ‘de aynı ivmede yükseliş her geçen gün artıyor. Aşılamada  Türkiye’de 2. sırada yer alsak da şuan için karamsar tablo söz konusu.

Ünye’de tekrardan tırmanışa geçen Covid-19 bugün itibariyle 180 kişide tespit edildi. Covid -19 tespit edilen hastalarda ağır sendromlar görülmemekle birlikte ,yatan hasta sayısının %20 olduğu öğrenildi.

Artan vaka sayılarının ardından vatandaşların kişisel önlemlerini almaları uyarılarınında bulunulurken Sağlık bakanı Koca bir kez daha hatırlatma dozunun yaptırılması uyarısında bulundu. Özellikle 50 yaş üstü, kritik, riskli olanların aşı yaptırmasını istedi.

Koca”Aşı olmak isteyen vatandaşlarımızın Turkovac aşısını olmayı önemsemelerini isterim. Yerli aşımız oldukça etkili. Sonuçlarından memnunuz. Turkovac tercihinde ve önerisinde hassasiyet gösterelim. Bir de yine riskli, 50 yaş üstü, kronik hastalığı, ek hastalığı olan kişilerin de kalabalık ortamlarda maskelerini her zaman olduğu gibi takmalarını ısrarla öneriyoruz. “dedi

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir