https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel, Arefe Gününde de Şehit Ailelerini ve Gazileri Yalnız Bırakmadı

Vali Sonel, Arefe Gününde de Şehit Ailelerini ve Gazileri Yalnız Bırakmadı

Vali Tuncay Sonel, Ordu Şehitliğinde düzenlenen programın ardından şehit ve gazi dernekleri ile ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Beraberinde, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesini, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesini ve Polis Şehitleri ve Malül Gazileri Yardımlaşma Derneğini ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, dernek başkanları ve dernek üyesi şehit aileleri ve gazilerin bayramını kutladı.

Dernek ziyaretlerinin ardından, Altınordu ilçemizde ikamet eden 4 şehit ailesine bir ziyaret gerçekleştiren Vali Sonel, şehit ailelerinin Ramazan Bayramını kutladı. 

İlk ziyaretini, 11 Şubat 1978 tarihinde Trabzon’da görevli iken geçirdiği trafik kazasında sonucu şehit olan Polis Memuru Turgut Göller’in eşi Aysel Göller’e yapan Vali Sonel, şehit eşinin halini ve hatırını sordu.

Her daim şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu ifade eden Vali Sonel, ”Gönlümüz sizinle. Kendinizi asla yalnız hissetmeyin, her daim sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” diye konuştu.

Ziyaret dolayısıyla çok memnun kaldığını söyleyen şehit eşi Aysel Göller, yakın ilgisi dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e teşekkür etti ve “Devletimiz her zaman yanımızda Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Vali Sonel ikinci ziyaretini, 17 Mayıs 1991 tarihinde Şırnak’ta görevi esnasında nehre düşme sonucu şehit olan Jandarma Er Cemil Çakar’in babası Cağfer ve annesi Necmiye Çakar’ın Topluca mahallesindeki evine gerçekleştirdi.

Şehit Jandarma Er Cemil Çakar’ın babası Çağfer ve annesi Necmiye Çakar ile bir süre sohbette bulunan Vali Sonel, herhangi bir taleplerinin olup olmadığını sordu.

Vali Tuncay Sonel üçüncü ziyaretini, 26 Mart 1993 tarihinde Çorum’un Sungurlu İlçe Cezaevinde görevli iken kasten vurulma neticesi şehit olan Jandarma Onbaşı Sezgin Günaydın’ın eşi Döndü Günaydın’a gerçekleştirdi.

 “Sayın Valimizin ziyareti dolayısıyla çok mutlu oldum, sevimdim” diyen şehit eşi Döndü Günaydın, ”Allah da sizleri mutlu etsin, ayağınıza taş değdirmesin” diyerek, duygularını dile getirdi. 

Vali Tuncay Sonel, 11 Ağustos 1989 tarihinde Şırnak’ta bölücü terör örgütü mensuplarının mayın tuzaklaması sonucu şehit olan Piyade Çavuş Nihat Şahin’in annesi Nuriye Şahin’i de Akyazı mahallesindeki evinde ziyaret ederek, herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığını sordu, ailenin hayır duasını aldı.

Vali Tuncay Sonel, şehit ailelerine yaptığı ziyaretlere ilişkin bir değerlendirmede bulunarak, “Ordu genelinde 399 şehit ailemiz, 522 gazimiz var. Bayram süresince Kaymakam arkadaşlarımız, Belediye Başkanlarımız, emniyetimiz, jandarmamız, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarımız tüm şehit ailelerimizi ve gazilerimizi ziyaret edecekler. Devletimizin sıcaklığını, şefkatini kıymetli şehit ailelerimize, gazilerimize göstermek, yılın belirli günlerinde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Bu bayramda da onları yalnız bırakmayacağız. Değerli şehit ailelerimizin, gazilerimizin hakkı ödenmez. Onlara çok şey borçluyuz. Her birisi ayrı kahramanlarımız. Onlar bizim her zaman başımızın tacıdır. Onlar için ne yapsak azdır” diye konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir