https://www.unyegundemhaber.com/

VALİ SONEL, ”AŞILARIMIZI İHMAL ETMEYELİM”

Vali Sonel, “Aşılarımızı İhmal Etmeyelim”

Her hafta pazartesi günleri yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, bugün de Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısına, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, İlçe Kaymakamları, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın katıldı.

Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısının başlangıcında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın tarafından bir sunum yapıldı.

Dr. Fatih Aydın, Covid-19 Pandemisi Değerlendirme sunumunda, haftalık yeni vaka sayıları, aktif vaka sayıları, ilçelerimizin günlük yeni vaka sayıları, hastane kapasitesi doluluk verileri, yoğun bakım doluluk oranı, ilçelere göre vaka başı temaslı sayıları, haftalık denetim verileri, çağrı merkezi verileri, aşı bilgileri, aşı sayıları, açıklanan hedef nüfusa göre aşılama oranı ile ilgili Ordu’nun Koronavirüs tablosuna ilişkin detaylı bilgilendirmede bulundu ve alınması gereken tedbirlere ilişkin görüş ve önerileri dile getirdi.

Covid-19 pandemisinde 101’inci haftanın geride kaldığını belirten Dr. Fatih Aydın, “Mevsimsel şartlarla birlikte Omicron varyantının hızlı yayılması sonucu vaka sayılarında bir artış olduğu hepimizin malumudur. Ancak, pandeminin 99’uncu ve 100’üncü haftalarına göre 101’inci haftasında vaka sayılarında bir azalma olduğunu da görüyoruz. Aşılarını zamanında yaptıran vatandaşlarımızın salgını hafif atlattığını müşahede ediyoruz. Onun niçin vatandaşlarımızdan isteğimiz, mutlaka hatırlatma dozu aşılarını yaptırsınlar” diye konuştu. 

Covid-19 salgınına karşı vatandaşlarımızın sağlığını korumak için iki yıldır yoğun bir mücadele yürütüldüğünü ifade eden Vali Tuncay Sonel, “Pandeminin ilk günlerinden itibaren Devletimiz, vatandaşlarımızın sağlığını korumak için gereken her türlü tedbiri aldı ve uyguladı. Gelmiş olduğumuz noktada, salgının ölümcül etkisinin azaldığını gözlemliyoruz. Bunda da aşının çok büyük bir etkisi var. Aşılarını düzenli olarak yaptıran vatandaşlarımızın bu illete yakalanmış olsa bile hastalığı hafif geçirdiğini görüyoruz. Turkovac aşımız da kullanım da artık. Hiç aşı olmayan veya hatırlatma dozu sırası gelen vatandaşlarımızın, aşılarını mutlaka olmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca, kendi koruyucu bireysel tedbirlerimizi de asla ihmal etmemeliyiz. İnşallah en kısa sürede bu badireyi de atlatacağız. Herkese sağlıklı günler diliyorum” dedi. 

Toplantıya katılan İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri Covid-19 Pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve yapılması gerekenler konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir