https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel, “Bireysel Tedbirler Bizi Salgından Koruyacak”

Vali Sonel, “Bireysel Tedbirler Bizi Salgından Koruyacak”

Her hafta pazartesi günleri yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, bugün de Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısına, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, İlçe Kaymakamları, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın katıldı.

Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısının başlangıcında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın tarafından bir sunum yapıldı.

Aydın, Covid-19 Pandemisi Değerlendirme sunumunda, haftalık yeni vaka sayıları, aktif vaka sayıları, ilçelerimizin günlük yeni vaka sayıları, hastane kapasitesi doluluk verileri, yoğun bakım doluluk oranı, ilçelere göre vaka başı temaslı sayıları, haftalık denetim verileri, çağrı merkezi verileri, aşı bilgileri, aşı sayıları, açıklanan hedef nüfusa göre aşılama oranı ile ilgili Ordu’nun Koronavirüs tablosuna ilişkin detaylı bilgilendirmede bulundu ve alınması gereken tedbirlere ilişkin görüş ve önerileri dile getirdi.

Vaka sayılarında son haftalarda bir artış olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Türkiye genelinde olduğu gibi İlimizde de vaka sayılarında bir artış söz konusu. Aşılama oranımız yüksek olduğundan dolayı vaka artışına göre yoğun bakım ünitelerimizde ve vantilatör cihazlarımızda ciddi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Sağlık sistemimiz sürdürülebilir düzeyde. Bizim için kritik olan yoğun bakım doluluk oranımızdır. Biz her ihtimale karşı tedbirlerimizi alıp, yoğun bakım yatak kapasitemizi artıracağız. Turkovac aşısı ilimize geldi. Bugün itibariyle vatandaşlarımıza Turkovac aşısını yapmaya başladık. Vatandaşlarımızın yerli ve milli olan Turkıvac aşısına güven duyduklarını gördük. Tüm vatandaşlarımızın aşılarını eksiksiz bir şekilde yaptırmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Bireysel tedbirlerin önemine dikkat çeken Vali Tuncay Sonel, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de vaka sayılarında artış görülmekte. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bireysel tedbirlerimizi ihmal etmeyelim. Maskemizi düzgün bir şekilde takalım. Sosyal mesafemize dikkat edelim. Temizliğimizi hiç ihmal etmeyelim. Aşımızı mutlaka yaptıralım. Hatırlatma dozu aşılarımızı yaptıralım. Virüsle mücadelede önemli tecrübeler edindik. Artık bu tecrübeler ışığında kendi sağlığımızı ve toplum sağlığını koruyacağız inşallah” dedi.

Toplantıya katılan İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri Covid-19 Pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve yapılması gerekenler konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HEKİMİN ONAYI OLMADAN UYGULANAN BİTKİ KATKILARI ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun bitkisel ürünlerin kontrolsüz kullanılması ve bu bitkisel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir