https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel, “Bireysel Tedbirlerimizi Gözden Geçirelim”

Vali Sonel, “Bireysel Tedbirlerimizi Gözden Geçirelim”

Her hafta Pazartesi günleri yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, bugün de Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısına, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, İlçe Kaymakamları, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın katıldı.

Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısının başlangıcında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın tarafından bir sunum yapıldı.

Dr. Fatih Aydın, Covid-19 Pandemisi Değerlendirme sunumunda, haftalık yeni vaka sayıları, aktif vaka sayıları, ilçelerimizin günlük yeni vaka sayıları, hastane kapasitesi doluluk verileri, yoğun bakım doluluk oranı, ilçelere göre vaka başı temaslı sayıları, haftalık denetim verileri, çağrı merkezi verileri, aşı bilgileri, aşı sayıları, açıklanan hedef nüfusa göre aşılama oranı ile ilgili Ordu’nun Koronavirüs tablosuna ilişkin detaylı bilgilendirmede bulundu ve alınması gereken tedbirlere ilişkin görüş ve önerileri dile getirdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Ordu’da da vaka sayılarında bir artış söz konusu olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa , “Salgınla mücadelede aşı en önemli enstrüman. Aşının koruyucu etkisi çok fazla. O yüzden vatandaşlarımızdan mutlaka hatırlatma dozu aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Kalabalık ve kapalı ortamlardan uzun süre kalınmamalı. Bireysel tedbirler ihmal edilmemeli” diye konuştu.

Tedbiri elden bırakılmaması gerektiğine işaret eden Vali Tuncay Sonel, “Covid-19 pandemisinde vaka sayılarında son haftalarda bir artış söz konusu. Rehavete kapılmadan, tedbiri elden bırakmadan mücadeleyi sürdüreceğiz. Her zaman ifada ettiğimiz gibi maskemizi düzgün bir şekilde takacağız. Sosyal mesafemize dikkat edeceğiz. Temizliğimizi ihmal etmeyeceğiz. Kısacası bireysel tedbirimizi alacağız. Aşılarımızı mutlaka yaptıracağız. Bu sıkıntılı günleri hep birlikte atlatacağız inşallah” dedi.

Toplantıya katılan İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri Covid-19 Pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve yapılması gerekenler konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir