https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel, ” El Ele Verip Bu Süreci Atlatacağız”

Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında her hafta Pazartesi günleri yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı bugün  gerçekleştirildi.

 Valilik Toplantı Salonunda yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısına, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı,  İlçe Kaymakamları video konferans yoluyla, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yusuf Mercan, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın katıldı. 

Toplantının başlangıcında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın tarafından bir sunum yapıldı. Dr. Fatih Aydın, Vali Tuncay Sonel ve ilçe kaymakamlarına Ordu genelinde salgınla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, salgının seyri, yapılan testler, sonuçları, vaka sayıları, tedavi süreçleri, hastane kapasiteleri ve doluluk oranları, ilçelere göre vaka başı temaslı sayıları, haftalık denetim çalışmaları, filyasyon, aşılama çalışmaları, alınması planlanan tedbirler ile  güncel istatistiki bilgilerle ilgili  ilimizdeki genel durum hakkında bilgi verdi.

 “Sahile Yakın İlçelerimizde Artış sözkonusu” Covid-19 ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını kontrol altına almak için büyük bir çaba sarfedildiğinin  altını çizerek konuşmasına başlayan Vali Tuncay  Sonel, özellikle sahile yakın ilçelerde bir artışın sözkonusu olduğuna dikkat çekerek, denetimlere ağırlık verildiğini ifade etti. 

“Hastaneler En Büyük  Bulaş Kaynağı. Randevu Saaati Konusunda Titiz Davranalım” Hastanelerin de büyük bulaş kaynağı olan yerlerden biri olduğuna vurgu yapan Vali Sonel, “Randevusu olan vatandaşlarımızın randevu aldıkları saatte hastanede bulunmaları, toplu alanlarda daha az zaman geçirmeleri, virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırma noktasında büyük önem arzediyor.

Vatandaşlarımızdan ricamız, hastane randevuları konusunda titiz davranmaları,  bulundukları ortamlarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka dikkat etmeleridir” dedi. “Elele Verip Bu süreci Atlatacağız” Vali Sonel, “19 ilçemizde sağlık çalışanlarımız, Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, kamu görevlilerimiz, sivil toplum kuruluş temsilcilerimiz, zabıtalarımız başta olmak üzere topyekün hep birlikte sahaya basacak, denetimlerimizi yoğun şekilde sürdüreceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde el ele verip, bu süreci birlikte aşacağız. Büyük çaba sarfeden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Vali Tuncay sonel, Hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, Kaymakamların ve toplantıda hazır bulunan ilgili kurum müdürlerinin görüş ve önerilerini de dinledi. Alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması talimatını verdi.

Hakkında: GÖKHAN BEŞİKCİOĞLU

SİTE SAHİBİ

Kontrol Ediliyor

HEKİMİN ONAYI OLMADAN UYGULANAN BİTKİ KATKILARI ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun bitkisel ürünlerin kontrolsüz kullanılması ve bu bitkisel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir