https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel, “Her Daim Engeli Olan Vatandaşlarımızın Yanındayız”


Vali Sonel, “Yılın Belli Gün ve Haftalarında Değil, Her Daim Engeli Olan Vatandaşlarımızın Yanındayız”

Vali Tuncay Sonel, Engelliler Haftası dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda düzenlenen programa katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı okunurken Nuriye Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri tarafından işaret dili kullanıldı.

Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte programa katılan engeli olan bireyleri masalarında ziyaret etti. Onlarla bir süre sohbette bulunarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Her yıl farkındalık oluşturmak amacıyla 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, engeli olan ailelerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte büyük bir Ordu ailesi olarak, 19 ilçemizde 35 bin 58 engeli olan vatandaşımızın, yılın belirli gün ve haftalarında değil, her daim yanlarında olduğumuzun bilinmesini özellikle isterim. Devletimiz, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın tüm birimleri ve devletimizin bütün kurumları ile sizlerin her daim yanınızdayız” diye konuştu. 

“Sizlerin yüzündeki tebessüm olduğu sürece bizler de mutlu oluyoruz” diyen Vali Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Güzel bir programla bizleri sizlerle buluşturdu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hepinizin gözlerinden öpüyoruz” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler konuşmasında, “Sayın Valimizle, değerli bürokratlarımızla, siyasi kadrolarımızla çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Sevgiyi, saygıyı, nezaketi temel alan büyük bir aileyiz. Ordu’muz daha güzel günlere hep birlikte kavuşacak. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu içtenlikle hissetmemiz lazım. Herkesin yüzünün gülmesi bizim idealimiz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Bilkay ise Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir