https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel, Heyelan Bölgesinde

Vali Tuncay Sonel, Altınordu ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesinde meydana gelen heyelan bölgesinde giderek, incelemelerde bulundu. 

Beraberinde, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Öztürk ile birlikte heyelan sonucu 3 evin zarar gördüğü Güzelyalı Mahallesine giderek, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Tuncay Sonel, heyelan sebebiyle evleri zarar gören vatandaşları ziyaret etti. 

Ordu’da yoğun kar yağışı sebebiyle eğimli arazilerde toprak kaymamalarına karşı vatandaşları uyaran Vali Sonel “Bu yıl maşallah çok bereketli geçti ve çok kar yağdı. Dün de 19 ilçemizde arkadaşlarımıza söyledik ve bu günlerde dikkatli olmamız gerektiğini 772 muhtarlığımız ve 19 ilçemize bildirdik. Karların erimesiyle birlikte eğimli yerlerde toprak kayması riski olabiliyor. Bu sabah da yaşadık ama çok şükür şuan 3 bina yıkıldı ve tahliye edildi. Can kaybı ve yaralı olmaması bizleri mutlu etti. 3 büyükbaş hayvanımız ve bir köpeğimiz enkaz altında kaldı, onlara da çok üzüldük ama ailemize inşallah en kısa sürede alacağız ve teslim edeceğiz” dedi.

Devletin tüm birinlerinin heyelan bölgesinde olduğunun altını çizen Vali Sonel, devletin gereken desteği sağlayacağını ifade etti. 

Özellikle Karadeniz bölgesinde heyelan ve diğer doğal afetlere karşı vatandaşların gerekli uyarıları dikkate alarak tedbirli olmalarını yineleyen Vali Tuncay Sonel sözlerini şöyle tamamladı: “Biz devletimizin sıcaklığını ve şefkatini zaten her fırsatta yöre halkımıza vermeye çalışıyoruz. Hiç merak etmesinler, biz onların gözyaşlarına kıyamayız. Zararlarını telafi edeceğiz. Rabbim memleketimizi, ülkemizi doğal afetlerden korusun. Hepimizin dikkatli olması lazım. 19 ilçemizdeki vatandaşlarımız da dikkat etsinler, en ufak kıpırdama gördükleri zaman muhakkak bizlere ulaşsınlar ki biz de ivedi gereğini yapalım ” diye konuştu.


Açıklamaların ardından heyelan nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlar ve mahalle sakinleri ile bir araya gelerek ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Tuncay Sonel, vatandaşların taleplerini dinledi. 


Heyelanda evi yıkılan 74 yaşındaki Bahriye Sönmez Vali Sonel ile sohbetinde, “Allah devletimize zeval vermesin.Çocuğum oralarda kalsa nasıl beklerdim? Çok sağ olun. 60 senelik emeğim gitti” diyerek gözyaşı döktü.

Vali Sonel ise yaşlı kadına her zaman yanlarında olduklarını ve gereken her şeyin yapılacağını ifade ederek, “Biz evladınızız, gözyaşlarınızı sileriz, telafi ederiz. Cana bir şey olsaydı ne olacaktı? O yüzden hiç üzülmenize gerek yok.Birkaç güne kadar üç inek ile bir yavru köpek alır size göndeririz.Evinizi de kısa sürede daha sağlam bir zemine yaparız ” ifadelerine yer verdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

PERŞEMBE’YE ASFALT KONFORU

PERŞEMBE’YE ASFALT KONFORU BOĞAZCIK – AZİZİYE SAHİL BAĞLANTI YOLU SICAK ASFALTA KAVUŞTU Ordu Büyükşehir Belediye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir