https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel, Kestane Mahallesindeki Vatandaşlarımızla Bayramlaştı

Vali Sonel, Kestane Mahallesindeki Vatandaşlarımızla Bayramlaştı

Vali Tuncay Sonel, Ramazan Bayramının ilk günü Gülyalı ilçesine bağlı Kestane Mahallesinde geleneksel olarak her bayramda düzenlenen Yahni Şöleni’ne katılarak, mahalle sakinleriyle bayramlaştı.

Bayram Namazını Kestane mahallesindeki tarihi camide eda eden Vali Tuncay Sonel, namaz sonrasında cami avlusunda vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Cami avlusunda yapılan toplu bayramlaşmanın ardından Kestane İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen Yahni Şöleni’ne katılan Vali Sonel, burada da mahalle sakinleri ile bir araya gelerek, bayramlarını kutladı.

Yahni Şöleni’ne katılan Kestane Mahallesi sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Çocuklarınızla, sevdiklerinizle nice bayramlara kavuşmanızı diliyorum. Bugün, bayramın ilk gününde sizlerin davetine icabet ederek, Kestane mahallemize geldik. Rabbim, birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Bu geleneğin yaşatılması çok güzel. Çocukluğu köyde geçmiş birisi olarak bugün burada olmak, sizlerle birlikte olmak benim için de ayrı bir sevinç vesilesi oldu. Eskileri hatırladık. Allah hepinizden razı olsun. Biz, Devletimizin şefkatini, sıcaklığını, merhametini çalıştığımız her yerde yöre insanımıza göstermeye çalışıyoruz. Buranın ekmeğini yiyoruz, buranın suyunu içiyoruz. Şu an Orduluyuz ve ortak paydamız Ordu’dur. Bayramınız kutlu, gönlünüz mutlu olsun. Kapımız her daim sizlere açık” diye konuştu.

Bayramın ilk günü bayram namazı sonrasında yahni yemeği ikramı geleneğinin uzun yıllardır sürdürüldüğünü dile getiren Kestane Mahallesi Muhtarı Yusuf Yurtseven, “Kestane mahallemize hoş geldiniz Sayın Valim. Bu etkinlik yıllarca Kestane mahallemizde devam ediyordu. Bir süre yapılmadı. Sonra tekrar bizden önceki arkadaşlar devam ettirdi. Biz de göreve geldikten sonra bu güzel geleneğimizi devam ettirdik. Bu etkinliğimiz hayırsever iş insanlarının, komşularımızın katkılarıyla yapıyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Siz de katılımınızla bizleri onurlandırdınız. Mahalle sakinlerimiz adına sizlere teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kestane Mahallesinde düzenlenen geleneksel Yahni Şöleni’ne, Vali Tuncay Sonel’in yanı sıra Gürgentepe Kaymakamı ve Gülyalı Kaymakam Vekili Faruk Atar, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Nurtekin Albayrak, İlçe Müftüsü Muharrem Özkalaycı, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Sipahi, Mahalle Muhtarı Yusuf Yurtseven ve mahalle sakinleri katıldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir