https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel, Ordu Basın Kuruluşları Derneği Programında Bir Araya Geldi

Vali Sonel, Ordu Basın Kuruluşları Derneği Programında Bir Araya Geldi

İstanbul ve Ordu’da görev yapan basın mensuplarını bir araya getirmek, yerel medyanın sorunlarını ve çözüm önerilerini istişare etmek amacıyla merkezi İstanbul’da bulunan Ordu Basın Kuruluşları Derneği (OBKD) tarafından, Ordu Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla kahvaltı programı düzenlendi.

Altınordu ilçemizdeki Boztepe Doğa Restoran’da gerçekleştirilen kahvaltı programına Vali Tuncay Sonel de katıldı. 

Kahvaltı programında, İstanbul ve Ordu’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Tuncay Sonel, birlik ve beraberlik içerisinde Ordu’nun ve basın mensuplarının çözülemeyecek bir meselesi olmadığı söyledi.

Vali Tuncay Sonel kahvaltı programında yapmış olduğu konuşmasında, “Bu sabah güzel bir ordu ailesi buluşması oldu. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve 19 ilçemizle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, geldiğimizden beri bizlere katkı yaoan Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle, Ordu’muza şu ana kadar yapılanların üzerine birşeyler daha eklemeye devam ediyoruz. Tabi bu tür aile ortamı, buluşmalar, istişareler çok önemli. Bir araya gelindiği zaman yeni fikirler ortaya çıkıyor. Ordu’yu sadece Ordu’dan ibaret görmemek lazım. Başta İstanbul olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında, iş dünyasında, siyasette, bürokraside Ordu’nun çok değerleri var. Kendi alanında, sadece Ordu’ya değil, ülkemize değil, dünyaya yön veren insanlarımız var. Çok önemli akademisyenlerimiz, tıp insanlarımız var, iş insanlarımız, ülke siyasetine yön veren çok değerli siyasilerimiz, çok değerli bürokratlarımız var. Her şey var. Her şey varsa, işleri yapmak daha kolay oluyor. Ordu ailesi olarak, bizim üstesinden gelmeyeceğimiz iş yok, geliyoruz da Allah’ın izniyle.Birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Sizlerden ricam, hangi konu olursa olsun istişare edelim. İstişare çok önemli. Bizim ortak amacımız, Ordu’da yaşayan en ücra köşedeki vatandaşlarımıza kadar, devletimizin şefkatini, güler yüzünü, merhametini göstermektir” dedi. 

Ordu’nun özgül ağırlığının yüksek bir il olduğuna vurgu yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu’da yaşayan Ordulular ile İstanbul’daki Orduluların özellikle bir arada olması, bizim için büyük bir zenginliktir. Biz, aslında özgün ağırlığı çok yüksek bir iliz. Sadece nüfusumuzla İstanbul’da ikinci olmamız değil, nitelikli hemşerilerimizle, başarılı iş insanlarımızla, siyasetçilerimizle, kıymetli yöneticilerimizle çok zengin bir iliz. Yurt dışındaki Orduluları da katarsak, üç tane Ordu yapar. Orada da yıldızlar var. Sizler de bir yıldızlar topluluğusunuz. Böyle olduğu halde benim temel sorum şu; bu kadar nitelikli, bu kadar zengin, bu kadar çeşitli basın mensuplarımız var. Yeteri kadar etkin oluyorlar mı? Biz de bu noktada başarılı olabiliyor muyuz? Bu yüzden bu toplantı aynı zamanda iç değerlendirme toplantısı olsun” diye konuştu.

Kahvaltı programına evsahipliği yapan Ordu Basın Kuruluşları Derneği Başkanı Sefai Uzunyurt, “İstanbul’da Ordu denilince gurbet akla geliyor. Nereye giderseniz gidin Ordu, Türkiye’nin en güzel şehri. Burada dedelerimiz, atalarımız doğmuşlar, büyümüşler ama ekonomik koşullardan dolayı başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı yerlerine göç etmek zorunda kalmışlar. İstanbul’da Ordulular yoğun bir şekilde yaşıyorlar. Sivaslılardan sonra Ordulular ikinci sırada. Bu kadar yoğun Ordulunun olduğu yerde basının olmaması düşünülemez. İstanbul’da da gerçekten güçlü bir basınımız var. Tabi bu örgütlü olursa daha çok hizmet edebilir ve dayanışma içerisinde olabiliriz. Hem de Ordu basınını daha iyi temsil edebiliriz düşüncesiyle 2008 yılında Ordu Basın Kuruluşları Derneğini kurduk” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir