https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel ;”Tarihi Valilik Binası ve Çevresi Nostaljik Hale Gelecek”

Vali Sonel ;”Tarihi Valilik Binası ve Çevresi Nostaljik Hale Gelecek”

Valilik binasının eklentisi olarak uzun yıllardır hizmet veren İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve YİKOB eski hizmet bİnalarının yıkımına başlandı.

Saray Mahallesi Ulukonak Caddesinde hizmet veren Valilik binasının eklentisi olarak yıllardır hizmet vermekte olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve YİKOB hizmet binalarının , Karşıyaka Mahallesindeki Yeni Hükümet Konağı yerleşkesindeki yerine taşınmasının ardından yıkım çalışmalarına başlandı.

Vali Tuncay Sonel, yeni Hükümet Konağı’nın tamamlanması ile birlikte Valilik binasının arka kısmında yer alan binalarda hizmet veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, YİKOB, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün yeni Hükümet Konağı yerleşkesine taşınmasıyla birlikte aynı zamanda depreme dayanıksız olan bu binaların yıkım çalışmalarını bizzat başlattı.

Yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 1936 yılından bu yana şehrimize hizmet veren tarihi Valilik Binası ile 1893 yılında yapılmış olan binada hizmet veren Altınordu Kaymakamlığı, Askerlik Şubesi, 1890 tarihli Hamidiye Cami ve 1817 tarihli Saray Hamamı’nın bulunduğu alanın tarihi dokusuna kavuşturulacağını belirten Vali Tuncay Sonel, “Şu an hizmet verdiğimiz mevcut Valilik binasının yanında olan eski, depreme dayanıksız İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve YİKOB binası yıkılarak tarihi dokuyu ortaya çıkarmış olacağız. Valilik, Kaymakamlık ,Askerlik Şubesi,Hamidiye Camii ve Tarihi Hamamın korunarak alanın tarihi dokusu çıkarak eski fotoğraflardaki Ordu’nun canlandırılmış olacağını söyledi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir