https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Sonel, Ünye’de Afet Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Tuncay Sonel, Ünye ilçemizin İnkur mahallesi Kabadayı Kümeevleri mevkiinde meydana gelen ve 14 bina ile 6 ahırın tahliye edilmesine karar verilen heyelan bölgesine giderek, afetzedelere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Beraberinde, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte afet bölgesine giden Vali Tuncay Sonel, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Belediyesi ekiplerince afet bölgesinde yürütülen çalışmaları da yerinde inceledi. Vali Sonel, Çalışmalarla ilgili İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Selim Çakmak, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk ve bölgede çalışma yürüten kurumların yetkililerden bilgi aldı.

Afetten etkilenen vatandaşlara, Sayın Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanının ve AFAD Başkanının geçmiş olsun dileklerini de ileten Vali Tuncay Sonel, “Afete maruz kalan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Buradaki tek tesellimiz, can kaybı olmamasıdır. Yeter ki cana bir şey olmasın. Devletimiz büyüktür. Yıkılanın daha iyisini yapar. Nitekim yapıyor da. İçiniz rahat olsun, gereken yapılacak” dedi. 

Afetin oluşturduğu yaraların kısa sürede sarılacağını belirten Vali Sonel, “Mühendislerimizin yapacağı jeolojik etütler sonucunda belirlenecek zemini sağlam bir yere afet konutlarımızın yapımına kısa sürede başlayacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın ve AFAD Başkanımızın desteği var. Biz, bir an önce bu işin altyapısını oluşturup, çalışmalara başlayacağız. Bir an önce sizlerin evini yapıp, mağduriyetinizi gidermek istiyoruz. Bu süreçte sizlere kira yardımı, eğitim yardımı, yiyecek, yakacak gibi her türlü yardımı yapacağız” diye konuştu.  

Vali Tuncay Sonel, bölgede yaşayan vatandaşların, heyelanın geniş bir alana yayılabileceği endişesi taşıdıklarını söylemesi ve bölgenin bir zemin taramasından geçirilmesi isteğinde bulunmaları üzerine, AFAD Müdür Vekili Selim Çakmak’a talimat vererek, geniş bir alanda zemin etüdü çalışması yapılması talimatını verdi. 

Vali Sonel, bölgede yaşayan vatandaşlardan da evlerinde veya arazilerinde en ufak bir çatlak veya kayma olması durumunda gece-gündüz demeden durumu AFAD’a, Jandarmaya veya 112’ye bildirmelerini istedi.      

Bölgede yaşayan Dudu Ateş isimli teyzenin, evlerinin bulunduğu yerde de çatlaklar olduğunu ifade ederek, bakılmasını istemesi üzerine, Vali Tuncay Sonel, Dudu teyzeyi de yanına alarak, çatlak olduğunu söylediği bölgeye gitti ve teknik ekiplere burada çalışma yapılması talimatını verdi.

Dudu teyzeye telefon numarasını veren Vali Sonel, “Telefonumuz, kapımız 24 saat sizlere açık. Ne sıkıntınız, ne derdiniz, ne ihtiyacınız olursa bir telefon açmanız yeter. Biz, her daim sizlerin yanındayız. İçiniz rahat olsun” diyerek, onu rahatlattı. 

Dudu teyze de kendisiyle yakından ilgilenen ve isteğini hemen yerine getiren Vali Sonel’e teşekkür ederek, “Sayın Valim, siz buraya kadar gelip, benim isteğimi yerine getirdiniz ya artık içim rahat. Şu an şuracıkta ölsem gam yemem. Allah razı olsun sizlerden” diyerek, duygularını dile getirdi.

Vali Tuncay Sonel, bölgede yaşayan vatandaşların, oluşan heyelan nedeniyle çöken ve ulaşımda sıkıntı yaratan ana yolda ulaşım aksaması durumunda, bölgede mevcut diğer bir alternatif yolda iyileştirme yapılması isteklerini de yerine getirdi ve çalışmaların hemen başlaması talimatını verdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir