https://www.unyegundemhaber.com/

Vali Tuncay Sonel, Ünye ve Fatsa OSB’lerde İnceleme ve Ziyaretlerde Bulundu

Ünye Organize Sanayi Bölgesinde İncelemede Bulundu

Vali Tuncay Sonel, Ünye ilçemizin Killik mahallesinde 500 dönümlük arazi üzerinde kurulan ve 32 sanayi işletmesinin yer alacağı ve 4 sanayi işletmesinin inşaatının devam ettiği Ünye Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ordu OSB Müdürü Olgun Topkaya ile birlikte Ünye Organize Sanayi Bölgesine giden Vali Tuncay Sonel, burada yapımı devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Ünye Organize Sanayi Bölgesinin mevcut durumu ve devam eden altyapı çalışmaları hakkında Ünye Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Ocak ve altyapı işlerinin yüklenici firması olan Delta İnşaatın Sahibi Cevat Güven’den bilgi aldı.

Altyapı çalışmalarındaki bazı pürüzleri yerinde görüp, çözüm üretmek için Ünye Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Vali Tuncay Sonel, “500 dönümlük arazi üzerine kurulan Ünye Organize Sanayi Bölgemizde oluşturulan sanayi parselleri 32 yatırımcımıza tahsis edilmiş durumda. 4 yatırımcımız da inşaat işlerine başlamış. Parsel tahsisi yapılan diğer yatırımcılarımız da yakın zamanda yatırımlarını yapacaklardır. Ünye Organize Sanayi Bölgemizin altyapı işlerini bir an önce tamamlayarak, burada yatırım yapan sanayicilerimiz rahatlatmak istiyoruz. Altyapı işlerinin yüklenici firması ile bürokrasi arasında yaşanan bazı pürüzleri gidererek, çalışmaların hızlanmasını istiyoruz. Onun için buradayız. Sorunu, sıkıntı yerinde görelim istedim. Yüklenici firma sahibi Cevat Güven beye güveniyoruz. Buranın altyapısını en kısa sürede tamamlayacaktır. Bizlere her türlü desteği veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Altyapı çalışmalarında karşılaştığı sıkıntıları Vali Tuncay Sonel’e ileten yüklenici firma sahibi Cevat Güven, “Ünye Organize Sanayi Bölgesinin altyapı çalışmalarını yürütürken karşılaştığımız sorun ve sıkıntıları Sayın Valimize yerinde gösterme ve anlatma fırsatımız oldu. Buraya kadar gelerek, bizleri dinleyen ve karşılaştığımız sorunlara çözüm üreten Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin desteği ve yardımlarıyla 30 Kasım 2022 tarihine kadar buranın altyapı çalışmalarını bitireceğiz inşallah. Biz, buradaki altyapı çalışmalarının en güzel şekilde olmasını istiyoruz. Bazı teknik konularda takılmıştık. Sağolsun Sayın Valimiz bizim önümüzü açtı. Bundan sonra hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Vali Tuncay Sonel, Ünye Organize Sanayi Bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından aynı bölgede bulunan ve Ünye Belediyesinin iştiraki olan Ünbel Şirketine ait konkasör tesisinde de incelemelerde bulundu.

Konkasör tesisi hakkında Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’dan bilgi alan Vali Sonel, tesiste çalışan işçilerin çay davetini de geri çevirmedi. İşçilerle çay eşliğinde bir süre sohbette bulunan Vali Sonel, tesis çalışanlarına kolaylıklar dileğinde bulunduktan sonra tesisten ayrıldı.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesini Ziyaret Etti

Ünye’deki programının ardından Fatsa ilçesine geçen Vali Tuncay Sonel, Fatsa Organize Sanayi Bölgesine yapılacak anaokulu ve kreş yerinde incelemede bulundu. Vali Sonel, Fatsa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından alınan arazi üzerine yapılacak anaokulu ve kreş hakkında Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya’dan bilgi aldı.

Daha sonra Fatsa Organize sanayi Bölgesi Müdürlüğüne geçen Vali Tuncay Sonel, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa OSB Müdürü Olgun Topkaya’dan Fatsa OSB’nin son durumu hakkında bilgi aldı. 

500 dönümlük alana sahip olan Fatsa OSB’nin ilave edilen 935 dönümlük arazi ile birlikte toplamda 1435 dönüme çıkarıldığını belirten Vali Tuncay Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın destekleriyle kurulan yeni OSB’lerimizde artık fabrikalar yükselmeye başladı. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Fatsa OSB’nin alanı 500 dönümden, 935 dönüm ilave edilmek suretiyle 1435 dönüme çıkarıldı. Şu anda 40 olan fabrika sayısı ise 60 artarak, toplamda 100’ü bulacak. Şu an burada mevcut 7.000 istihdam da 15.000’e çıkarılacak. Bu da yöre insanına aş demek, ekmek demektir. Bütün derdimiz işsizliği azaltmak, insanlarımızı doğdukları yerde karınlarının doymasını sağlamaktır. Bunun için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Bir yandan önemli yatırımcılarımızı ilimizde yatırım yapmaya davet ederken, bir yandan da yatırımcılarımıza uygun yatırım imkanları sunmaya çalışıyoruz. Bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

Vali Tuncay Sonel, Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve üretim yapan Koçan Kereste, Varan-Hünkar ve SLN Tekstil işletmelerini de ziyaret ederek, işletme sahiplerinden yapılan üretim, ihracat, sağlanan istihdam konularında bilgi aldı. İşletmelerde çalışanlara kolaylıklar dileğinde bulundu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir