https://www.unyegundemhaber.com/

YARALI KARACA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

YARALI KARACA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Ordu’nun Ünye ilçesi Hamidiye Mahallesi Bağlarbaşı mevkiinde fındık bahçesinde tırpan yapılırken, otların arasında görünmez kaza ile yaralanan karaca, tedavisi yapıldıktan sonra doğaya salındı.

Ünye’nin Hamidiye Mahallesi Bağlarbaşı mevkiinde fındık bahçesinde tırpan yapan İslam Karayiğit, uzamış otların arasında bulunan karacayı görmeyerek tırpan misinası ile karacanın hafif yaralanmasına sebep oldu.

Yavru karacanın yaralandığını gören İslam Karayiğit, hemen 112’yi arayarak durumu yetkililere bildirdi. Hiç vakit kaybetmeden yaralı karacanın bulunduğu mevkiye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım yaralı karacayı korumaya alarak tedavisi gerçekleştirdi.

Yavru karacanın yaralandığını gören İslam Karayiğit, hemen 112’yi arayarak durumu yetkililere bildirdi. Hiç vakit kaybetmeden yaralı karacanın bulunduğu mevkiye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım yaralı karacayı korumaya alarak tedavisi gerçekleştirdi.

Tedavisini Canik Veteriner Hekimi Deniz Kapısız tarafından yapılan yavru karaca, sağlık durumunun iyi olmasının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım tarafından tekrardan doğal yaşam hayatına bırakıldı.

Yaralanan yavru karacanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım “Fındık bahçesinde tırpan yapılırken kaza ile yaralanan karaca yavrumuzu Canik Veterinere getirerek Veteriner Hekim Deniz Kapısız tarafından ilk müdahalesini yaptırarak tedavi ettirdik. Yavrumuzun herhangi bir sağlık problemi yoktur. Kaza ile oluşan ufak yaralanmayı da tedavi ettirdik. Yavru karacamızı bulunduğu doğa ortamına tekrardan bıraktık ve annesinin alıp almayacağını takip edeceğiz” dedi.

Tırpan ve karacaların yavrulama dönemlerinin denk geldiğini ve böyle olaylarla karşılaşmamak için dikkatli olunmasını belirten Canik Veteriner Hekimi Deniz Kapısız, “Yaralanan karacaya ilk müdahalesini yapıp tedavisini sağladık. Karacayı bulan vatandaş tam zamanında müdahale etmiş ve karaca küçük bir yaralanma ile atlatmış. Bu dönem tırpan dönemi ve karacaların da yavrulama dönemidir. Vatandaşlarımız biraz daha dikkat ederlerse bu şekilde kazalara sebep olmayacaktır” dedi.

Otların yüksekliğinden dolayı içinde hayvanların görünmediğini ve daha dikkatli olunması gerekliliğini vurgulayan İslam Karayiğit, “Bugün bahçemizde tırpan yaparken bir anda önümde karaca yavrusunu ve yaralandığını gördüm. Hemen çalışmayı bırakarak hayvanı alıp evimin önüne götürdüm ve 112’yi aradım. Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar buraya gelerek yaralı karacayı alıp tedavisini gerçekleştirdiler. Otlar yüksek olduğundan içindeki hayvanlar görünmemektedir. Vatandaşlarımıza tırpan yaparken ve bahçe işlerinde biraz daha dikkatli davranmalarını öneriyorum” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

“Ünye, Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılında Şehitleri Anma Töreniyle Bir Araya Geldi”

Ünye, ulusumuzun tarihi zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin muhteşem kahramanlarını anmak için bir araya geldi. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir