https://www.unyegundemhaber.com/

YARALI KIZIL ŞAHİN TEDAVİ ALTINDA

Ordu’da yaralı halde bulunan Kızıl Şahin (Buteo rufinus) koruma altına alındı.

Ordu’da Kumru-Ünye Karayolunda seyir halinde olan YEDAŞ ekiplerinin uçamayacak halde buldukları Kızıl Şahin (Buteo rufinus) Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şubesi Ünye Şefliğince koruma altına alındı.

Yedaş Personeli Bayram Güneş Kumru-Ünye Karayolunda seyahat halindeyken uçamıyacak halde bir kuş buldu. Çalışma Arkadaşı Yusuf Koca Durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın YILDIRIM a İhbar etti. Ünye Şefi Saygın YILDIRIM tarafından teslim alınan yaralı Kızıl Şahin İlçede hizmet veren Ünye Özel Canik Veteriner Kliniğine götürüldü. Burada Veteriner Hekimi Yunus Emre Gümüş tarafından Kanadından yaralandığı tespit edilen ,Kızıl Şahinin kanadına dikiş atıldı. Gerekli ilk müdahalesi ,Antibiyotik ve vitamin takviyesi yapıldı.

Veteriner Hekim Kontrolüne alınan Yaralı Kızıl Şahin tedavi ve rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından tamamen sağlığına kavuştuktan sonra tekrar doğal ortamına salınacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı

Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir