https://www.unyegundemhaber.com/

YAVRU KARACA KORUMA ALTINA ALINDI

Çaybaşı’nda duyarlı bir vatandaş tarafından bulunan yavru karaca, Ünye’de bulunan veteriner klinik tarafından tedavi edildi.

Çaybaşı ilçesinde duyarlı bir vatandaşın gördüğü karaca, ormanlık alanda bulundu. Vatandaşın yavru karacayı veteriner hekime teslim etmesinin ardından hekim Yusuf Öztürk tarafından tedavisi gerçekleştirildi.

Veteriner Hekim Yusuf Öztürk, “Şu an bir vatandaşımızın getirdiği karaca yavrumuzun ilk müdahalesi yapıldı. Dişinde kırıklar var. Bizlerde ilk tedavimizi yaptık. Bizlerde gerekli tedavisini yaptıktan sonra Doğa Koruma Milli Parklar Şubesine teslim edeceğiz. Orada da karacamızın genel durumunu takip edeceğiz” dedi.

Doğa Koruma Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım ise,”  Duyarlı bir vatandaş tarafından bulunan yavru karacamızı veterinerimize teslim ettik. Bizlerde tedavisinin ardından doğal ortamına salacağız. Yavru karacamız tamamen iyileştikten sonra doğayla buluşturacağız. Ayrıca bu gibi durumlarda vatandaşlarımız karaca yavrularıyla karşılaşması durumunda bir yarası falan yoksa görmemezlikten gelmemeleri gerekir. Böyle durumlarda 112 sağlık ekiplerine de haber verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Yavru karaca ilerleyen günlerde iyileşmesinin ardından doğal hayata salınacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir