https://www.unyegundemhaber.com/

YENİ ÜNYE İÇİN 2021-2040 HEDEFLERİ MÜZAKERE EDİLDİ

Eski Milletvekili Eğitimci Yazar Mustafa Hasan Öz, kendi memleketi olan Ünye’de 2040 hedeflerini oluşturduğu platformda, sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla paylaştı.

Yeni Ünye için Müzakere 2021-2040 konulu toplantıda, öncülük eden Eğitimci Yazar Mustafa Hasan Öz, Ünye için gelecek nesiller adına bırakabilecek çalışmaları değerlendirdi. Ünye için yapılan toplantıda geleceğe dair projeler ve bu projeler üzerinde yapılacak çalışmalar değerlendilirken, bir çok katılımcı ise 2040 vizyonu için düşüncelerini paylaştı.

Program açılış konuşmasında söz alan ve bir çok projenin hayata geçirilmesi için Ünye’nin bütün olması gerektiğine vurgu yapan Eğitimci Yazar Mustafa Hasan Öz,” Maddi ve manevi açıdan şehrimizi kalkındırmak ve mutlu, huzurlu bir toplum olabilmektir. Bu başarıyı diğer toplumlara örnek oluşturabilmek için tüm kurumları ve ilgi duyan tüm insanları ile ülkemizin en müreffeh şehri ÜNYE, yani YENİ BİR ÜNYE ortaya çıkarmak için bir araya gelmek, organize olmak, çalışmak, projeler üretmek, en uygun projeleri hayata geçirmektir. Bu çalışma tam bir kalkınma seferberliği olacak ve hiçbir siyasi mülahaza barındırmayacak, tamamen sivil ÜNYE KALKINMA PROJESİ olarak yürütülecektir. Yapılacak sunumda öngörülen, teklif edilen projelerimizi göz önünde tutarak, bu çalışmaları başlatabilmemiz için değerlendirmeleriniz talep edilecektir. Projeler üzerinde tek tek görüşme yapma imkanımız yoktur. Ancak çok önemli görülen, önceliklerimiz veya çok gereksiz görülenler olarak düşündükleriniz hakkında kısa değerlendirmeler yapılabilir. Toplantıda asla bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılmayan çalışmalar ile ilgili konuşulmayacaktır. Sadece gelecekle ilgili ve sadece proje tekliflerimizle ilgili süreç konuşulacaktır. Asla siyasi, ideolojik, tartışmalı konulara girilmeyecek ve geleceğe odaklanılacaktır. Müzakere toplantımızın önceliği bütün bu projelerden yapılabilecekleri yürütmek üzere çalışmaları sürükleyecek bir merkezi ekibin oluşturulması kararının verilebilmesidir. Toplantımızda karar verilebilirse proje çalışmalarının yürütülmesi yetkisi ile bir YÜRÜTME KURULU oluşturulacaktır. Bundan sonra çalışmaları bu heyet belirleyecek, görevlendirmeleri bu heyet yapacak, takibi bu heyet yürütecek, gerekli görünce yeni müzakere toplantılarını bu heyet organize edecektir” diyerek fikirlerini paylaştı.

Toplantıda asıl amaç ise;”  YÜRÜTME KURULU, bir başkan, bir başkan yardımcısı ve birlikte karar vereceğimiz sayıda üyelerden oluşacaktır.

TEKLİF EDİLEN VE MÜZAKERE EDİLECEK PROJELERİN ANA BAŞLIKLARI:

A. EKONOMİK KALKINMA VE ÜRETİM

B. HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİK

C. AHLAK VE MANEVİYAT

D. DAYANIŞMA

E. ÖRNEK TOPLUM

F. ÖRNEK ŞEHİR

G. İLKLER

H. TEKLER

i. ENLER

ANA PROJELERİN DETAYLARI:

A. EKONOMİK KALKINMA VE ÜRETİM

1) Fındık

2) Fındıkkkabuğu (Aktif Karbon)

3) Alternatif ürünler

4) Hayvancılık

5) Kooperatifler

6) Sermaye ortaklıkları

7) Fabrika ve atölyeler

8) Enerji projeleri

9) Rüzgâr ve güneş enerjisinden yararlanma

10) Evlerde üretim

11) Mesleki eğitim, kurs, teşvik ve destekler

B.HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİK

1) Topyekûn moral, kardeşlik, sevgi-saygı eğitimleri

2) Huzur toplantıları

3) Birlikte sosyal hayat etkinlikleri

4) Aileler, çocuklar, kategorilere göre insanlar buluşması ve etkinlikler

C. AHLAK VE MANEVİYAT

1) Eğitimler

2) Seminerler

3) Konferanslar

4) Kurslar

5) Etkinlikler

6) Kampanyalar

D. DAYANIŞMA

1) Önce dayanışma, paylaşma ve hayırsever bilinci eğitim ve seminerleri

2) Dayanışma sivil toplum kuruluşların faaliyetlerini Ünye özelinde genişletme

3) İhtiyaç sahiplerinin tespit edilip çarelerinin aranması ve ilgililerle buluşturma 4) Sikintisi bulunan şahıslar için durumuna göre danışma ve çözüm merkezleri oluşturma 5) Herkesin onurunu koruyarak dayanışma faaliyetleri planlama

4) Sıkıntısı bulunan şahıslar için durumuna göre danışma ve çözüm merkezleri oluşturma

5) Herkesin onurunu koruyarak dayanışma faaliyetleri planlama

E. ÖRNEK TOPLUM

Toplum olarak yapılan faaliyet, etkinlik, hareket, kampanya gibi her alanda örnek teşkil edecek kadar fedakarlık, başarı, azim, birlik gösterilmesi ve dalgalar halinde yayılabilecek örneklik ortaya konmasi.

F. ÖRNEK ŞEHİR

Bütün bu özel projelerde ortaya konacak başarılarla markalar oluşturmak, tescil edilecek projeleri yaymak, yaşanabilir örnek şehir ilan edilmek

G. İLKLER PROJESİ (ORDU’DA, KARADENİZ’DE, TÜRKİYE’DE, DÜNYA’DA)

1) İlimizde olmayan; Ünye’de uygulanabilecek yepyeni bir şeyler bulup ilkler ortaya konmalı, uygulamalı ve ilan edilmelidir.

2) Ülkemizde olmayan yepyeni bir şeyler bulup ilkler ortaya konmalı, uygulamalı ve ilan edilmelidir.

3) Dünyada olmayan yepyeni bir şeyler bulup ilkler ortaya konmalı, uygulamalı ve ilan edilmelidir.

H. TEKLER PROJESİ

1) il çapında, bir tek Ünye’de bulunan bir şeyler oluşturulmalıdır.

2) Ülke çapında bir tek Ünye’de bulunan bir şeyler oluşturulmalıdır.

3) Dünya çapında bir tek Ünye’de bulunan bir şeyler oluşturulmalıdır.

1. ENLER PROJESİ

1) il çapında en büyük, en yüksek, en verimli, en güzel, en başarılı, en sağlam, en değerli gibi şeyler oluşturmalıdır.

2) Ülke çapında da enlerimiz olmalıdır.

3) Dünya çapında da enlerimiz olmalıdır.

2040 KİTABINDA BAHSEDİLEN DİĞER PROJELER

Fındık Bahçesi zincir Kafeterya (Yerli ürün satışları). Milli Eğitim, Diyanet, diğer devlet daireleri, esnaf, sanayi ve ticaret odalarında eğitimler ve projeler. Kadınlar, gençler ve çocuklar için girişimler ve projeler.

Servet yönetimi merkezi, psikiyatri kliniği, önemli şahsiyetler isimlerinin şehirde önemli yerlere verilmesi. Kitap okuma ve yazma atölyeleri, kültür-sanat atölyeleri, sinema sektörü projeleri, müzeler. Yunus Emre etkinlikleri ve Yunus Emre Üniversitesinin kurulması. Güneş evler, sağlık turizmi yatırımları, enerji projeleri, şehir planlaması, organize sanayi bölgesinin özellikleri, dijital bütünlük ve hızlı iletişim projeleri, uluslar arası kongre merkezi, serbest kürsü, festivaller, tersane, deniz taşımacılığı ve diğerleri.

PRENSİPLERİMİZ VE DİSİPLİNİMİZ HAKKINDA ÖNERİLERİMİZ:

Yeni Ünye Projesine dahil olup çalışma yapacak her fert sadece ÜNYE için odaklanacaklar. Hiçbir siyasi ve şahsi ikbal söz konusu olmayacaktır, siyasi ve ideolojik hedefler gözetilmeyecektir. Çalışmalarda destek alınabilecek her şahıs ve kurum peşine düşülecek, devreye sokulmaya çalışılacak ve kendilerinden ÜNYE dışında hiçbir talepte bulunulmayacaktır.

Geçmiş tarihten bu güne birçok zaman ortaya konabilen ÜNYE için birlikte hareket etme özelliği zirveye çıkarılacak ve GÜÇLÜ BİRLİKTELİK çalışma modeli ile tüm ülkemize örnek olunacak, bu güzel gelişmenin dalgalar halinde ülkemize yayılması da sağlanacaktır.

Özellikle sivil toplum kuruluşlarımız rutin faaliyet alanlarına ilaveten ÜNYE için özel ve faydalı projeler üretecek ve uygulamaya koyacaktır. Ayrıca bu kuruluşların bazen güçleri birleştirilecek ve bu enerji ile daha büyük projeler üzerinde çalışmalar yapılacaktır. Tüm bu çalışmalara dünyanın neresinde olursa olsun, tespit edilebilen bütün Ünyelilerin katılması için gayret gösterilecektir.

Başımıza gelmesinden korktuğumuz en kötü şeylere değil, başımıza gelmesini istediğimiz en güzel şeylere odaklanacağız ve azmin zaferi efsanemizi göstereceğiz.

Ünye’nin her yönüyle özelliklerinin araştırılması ve analizi yapılacak, amaca ulaşmak için bu raporların Her proje için ekipler kurulacak ve profesyonel kurum ve şahıslardan destek alınacak bütçeler oluşturulacaktır.

Projelere yurt içi ve yurt dışından bütçe desteği aranacaktır.

BU TEKLİFLER UYGUN TEKNİK BİR PROJE TASLAĞI HALİNE GETİRİLMELİDİR.

AYRICA İLAVE ÇIKARMALAR YAPILABİLİR.

MÜZAKERE TOPLANTISI GÜNDEMİ:

1-           Toplantıyı yönetecek divanın yerini alması

2-           Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması

3-           Heyet sözcüsü ve toplantıyı yönetecek Osman Sarikahraman Bey’in açış konuşması

4-           Yeni Ünye Projeleri teklif sahibi Mustafa Hasan Öz Bey’in dosyayı sunuş konuşması

5-           MÜZAKERE

Söz almak isteyenlerin divan tarafından tespit edilmesi ve listelenmesi

Belirlenen listeye göre söz hakkı verilmesi

Katılımcıların üç dakika ile sınırlı konuşmaları

(Müzakerelerin ve toplantının verimli olabilmesi için, konuşmalarda geçmişte yapılanlar ve yapılmayanlar, siyasi konuşma ve eleştiriler, olumsuzluklar ve tartışmalara yer verilmemeli ve sadece teklif edilen dosya içeriğindeki konulara odaklanılmalıdır.)

6-           Yürütme Kurulu Seçilmesi müzakeresi

7-           Dilekler

8-           Toplantı Divan Başkanının kapanış konuşması

YENİ ÜNYE MÜZAKERE TOPLANTISI TERTİP HEYETİ

Mustafa Hasan Öz, Osman Sarıkahraman, Adnan Sobi, Ahmet Derya Varilci, Ahmet Kabayel, Ali Öztürk, Alparslan Öz, Hakan Korkmaz, Hasan Çalışkan, Musa Özgür Kıroğlu, Yakup Halıcı

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir