https://www.unyegundemhaber.com/

YEŞİL TURİZM İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ÖNERİ

YEŞİL TURİZM İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ÖNERİ

ÜNTİD olarak sürdürülebilir ve güvenli bir turizm için, Kentimizi tercih edecek olan elektrikli araç kullanıcıları için özel ve resmi otoparklarda şarj istasyonlarının kurulmasını acil ve önemli buluyoruz. Teknolojik araçların sayılarının artması ve tatil amaçlı bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini ve dikkatini çekmek için hayatın bir parçası haline gelen bu önemli hizmetin bir an önce hizmete alınması gerekiyor.
Elektrikli araçlar, gaz salınımı yapmadığı için çevre dostudur. Gürültüsüz çalışır ve çevrede gürültü kirliliği oluşumunu önler. Türkiye’de isteyen firmalar ve kişiler elektrik dağıtım şirketleri ile anlaşarak şarj istasyonu kurulumu yapabiliyor. Ayrıca bazı büyükşehir belediyeleri iştirakler için elektirikli otomobiller tesis etmekte ve şehir sorumluluk alanlarının pek çok noktasına güneş enerjisi ile beslenen şarj istasyonları yerleştirmektedir.
Bu nedenlerden dolayı konumu ve kapasitesinden kaynaklı, Ünye Belediyemize ait Atatürk Parkı Otoparkı, 15 Temmuz Meydanı Kapalı Otoparkı ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait açık otoparklarda, Teleferik Alt İstasyonu, Boztepe Otoparkı, Durgun Su Dporları Merkezi veya Çikolataparkta da yaz sezonu gelmeden, elektrikli ve güneş enerjisi ile beslenen elektrikli şarj istasyonlarının hizmete başlamasını önemli bir hizmet olarak görüyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesinin kendi kendine yeten ve üreten ekonomik alt yapısına da uygun olacak olan bu uygulama temiz hava sahasına sahip şehirler kategorisinde ilk sıralara yerleşmesini de sağlayacaktır.
Coğrafyamızda bulunan Turizm Destinasyonlarından Perşembe Yaylası, Ulugöl, Çambaşı Yaylası, Akkuş Argan Yaylası gibi açık ve temiz hava destinasyonları tatilciler tarafından oldukça rağbet gören yerlere de elektrikli araçlar için şarj istasyonu hizmeti sunulması bölgemiz için de bir ilk olacak ve tercih noktasında artı bir değer kazanacaktır. Ekoturizm bağlamında değerlendirilen bu noktalara outdoor turizmi için gelen kamp, karavan, doğa sporları, doğa bisikletcileri ve macerasever kitlenin sürdürülebilir dünya hedeflerine hızlı adapte oldukları bilinmektedir. Dolayısıyla 2030 Kalkınma Hedeflerini Ordu bölgesinde idari ve turizm altyapılarında uygulayarak, elektrikli ve güneş enerjisi ile beslenen elektirikli araç şarj istasyonlarının yaygınlaştırılmasını talep etmekteyiz.
Değişen tüketici kitlesinin beklentilerine uygun biçimde hizmet altapılarının sürdürülebilir çözümlerle ve turizm faaliyetleri ile bakanlığımız tarafından hazırlanan yeşil turizm sertifikasının alınması konusunda önemli bir kriter olması gerektiğini de bildirmekteyiz.
Ünye Turizm İşletmeleri Derneği (ÜNTİD) olarak sürdürülebilir ve güvenli bir turizm için her zaman sektörümüzün ve kamu kurumlarının yanında olduğumuzu belirtmek isterim.
Adnan SOBİ
ÜNTİD BAŞKANI

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

9 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ordu ili asayiş raporu belli oldu. Yapılan açıklamaya göre; İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir