Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

2025 Yılı Hacı Adaylarına Hac Eğitim Semineri Verildi

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2025 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve
Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2025 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca gidecek Hacı adayları için Müftülüğümüz konferans salonunda 24-25 Nisan 2025 tarihlerinde 2 gün boyunca uygulamalı Hac Eğitim Semineri gerçekleştirildi.
Hac Eğitim Seminerine 2025 yılı Hac Organizasyonu çerçevesinde Ünye Akkuş Çaybaşı ve İkizce İlçelerinden 140 kişilik Hacı adayı katıldı.
Hacı adaylarımıza “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı, Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci ve Temel Sağlık Bilgileri, Mekke ve Medine’deki ziyaret yerleri, Hac Yolculuğunda önemli hususlar ve kadınlara özgü konular” ile ilgili seminer verilerek hac farizası uygulamalı olarak gösterildi.
Seminerler İl Müftümüz Dr. İsmail Çiçek, İlçe Müftümüz Ali Fuat Baycan, Müftülük Şube Müdürü Metin Kaçmaz, ve İl Vaizi Süheyla Şeremet tarafından verildi.
Seminer sonunda İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Ahmet Yıldıran tarafından Hacı adaylarımıza yönelik sağlık kuralları hususunda bilgilendirme yapıldı.
Programın akabinde İl Müftümüz Dr. İsmail Çiçek, İlçe Müftümüz Ali Fuat Baycan’ı ziyaret ederek İlçemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
UNYE HAC EGITIMI SEMINERI UNYE HAC EGITIMI SEMINERI.jpg1 UNYE HAC EGITIMI SEMINERI.jpg2 UNYE HAC EGITIMI SEMINERI.jpg3 UNYE HAC EGITIMI SEMINERI.jpg4