Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal ürünlere büyük zarar veren kahverengi kokarca (Halyomorpha halys) zararlısıyla mücadelede dikkat çeken bir adım attı. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 800 adet sülün, doğal dengeyi korumak ve biyolojik mücadeleye katkı sağlamak amacıyla doğaya bırakıldı.
Neden sülün?
Sülünler, doğada zararlı böceklerle beslenerek doğal bir denge unsuru görevi görür. Kahverengi kokarca gibi istilacı türlerin yayılmasını kontrol altına almak için ekosistem dostu bir çözüm sunar. Kimyasal ilaç kullanımının azaltılmasına katkıda bulunan bu yöntem, sürdürülebilir tarım açısından oldukça önemlidir.
Biyolojik mücadele nedir?
Biyolojik mücadele, zararlılarla onların doğal düşmanları aracılığıyla savaşmayı hedefleyen çevre dostu bir tarımsal uygulamadır. Hem ürün verimini artırır hem de doğaya zarar vermez.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, halkı bilinçli tarım uygulamaları konusunda bilgilendirmeye devam ettiklerini ve benzer projelerin süreceğini belirtti.

