İlçe Müftülüğümüzce Ordu İl Müftümüz Dr. İsmail Çiçek’in konuşmacı olarak katıldığı ”Aileyi Ayakta Tutan Değerler” Konulu Konferans gerçekleştirildi.
Konferansa İlçe Müftümüz Ali Fuat Baycan, Müftülük Şube Müdürleri, Vaizler, Merkezde Görev yapan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar, Kur’an Kursu öğreticilerimiz ve vatandaşlar katıldı.
Program Merkez Döşemedibi Mahalle Cami İmam Hatibi Süleyman Şimşek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programa konuşmacı olarak katılan Ordu İl Müftümüz Dr. İsmail Çiçek ”Aileyi Ayakta Tutan Değerler” Konulu konferansında Kur’an ve Sünnette Aile Modellerinden örnekler vererek şu ifadeleri kullandı: ”Şu dünyada her birimiz bir ailenin içinde imtihan edilmekteyiz. Bizden önce benzer mutlulukları ya da sorunları yaşamış aile örneklerini Kerim kitap, daha çok peygamber aileleri örnekliğinde gözler önüne sermiştir. Aile anlamında kullanılan kelimeler, Kur’an’da 34 surede ve 79 ayette geçmektedir.
Böylelikle mutlu bir aileye sahip olmak için ihtiyacımız olan ip uçlarını Kur’an ve Sünnetin huzur dolu ikliminde görebiliyoruz. Bunun için Kerim kitapta örnekleri sunulan Peygamber aile hayatlarını ve özelde Hz. Peygamber’in aile içi davranışlarını tasvir eden örnekleri tekrarlardan ziyade, bunun altındaki mantaliteyi ortaya çıkarmak önem arz ediyor.
Biz de bu çalışmamızda Kitabı kerimde örnekliği sunulan ailelerden hareketle günümüze ışık tutması adına tespitlerimizi paylaşmaya gayret edeceğiz.
Mutlu aile örneği ve mutlu olmak için birkaç öneriyi
Hz. Âdem ve ailesi özelinde ele alacak olursak: Mutluluğun, hatanın, cennetten çıkışın, duanın, tevbenin, evlatlarından birinin şehadetine, diğerin katilliğine şahitliğin yaşandığı aile örneğidir. Dünyaya yeni taşınmanın getirdiği tüm sıkıntılara, komşuların olmadığı, sağlık ocağının bulunmadığı, eğitimin yeni başladığı bütün çıkmazlara rağmen eşinden ve çocuklarından vaz geçmeyen Hz. Âdem örnekliği, mutluluğun ancak sıkıntılar arasına gizlendiği mesajı verir. Mutlu olmak isteği olana bu dünyada her daim imkân vardır” dedi.


